Που οφείλεται η ανοδική πορεία στις τιμές των καυσίμων; - iefimerida.gr

Που οφείλεται η ανοδική πορεία στις τιμές των καυσίμων;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρή διάρκεια είχε η χαρά μας για τις χαμηλές, συγκριτικά πάντα, τιμές των καυσίμων, απόρροια ενός power game ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τις χώρες του OPEC.

Ήδη οι τιμές στα πρατήρια έχουν διαμορφωθεί σε σαφώς πιο υψηλά επίπεδα και αυτό παρόλο που η τιμή του βαρελιού εξακολουθεί να είναι κάτω από τα 60 δολάρια και θεωρείται χαμηλή.

Τι συμβαίνει λοιπόν και πληρώνουμε και πάλι τα υγρά καύσιμα πιο ακριβά; Ειδικά από τη στιγμή που δεν άλλαξε και κάτι στη φορολογία;

Αυτό που άλλαξε και μάλιστα σημαντικά εις βάρος μας, όπως γράφτηκε αρχικά στο www.carzine.gr, είναι η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, η οποία έχει φτάσει στα πιο χαμηλά επίπεδα της δεκαετίας και φλερτάρει μάλιστα με το 1:1. Πιο συγκεκριμένα είναι σχεδόν στο 1,05, οπότε ακόμα και σε σχέση με μια ισοτιμία 1:1,15 υπάρχει μια σημαντική διαφορά, της τάξης σχεδόν του 15%.

Από τη στιγμή λοιπόν που οι τιμές των καυσίμων διαμορφώνονται στο αμερικανικό νόμισμα είναι λογικό να κινούνται ανοδικά όταν εκφράζονται σε ευρώ. Δυστυχώς για όλους εμάς…


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τιμές καυσίμων άνοδος ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ OPEC
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ