Το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη του Κορυδαλλού [εικόνες] - iefimerida.gr

Το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη του Κορυδαλλού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σχέδιο «Γοργοπόταμος» των Πυρήνων για την απόδραση από τον Κορυδαλλό, ο βαρύς οπλισμός και οι εντολές στην Αγγελική και τον Χριστόδουλο Ξηρό αποκαλύπτει σήμερα το Βήμα της Κυριακής.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της αντιτρομοκρατικής, η Αγγελική Σπυροπούλου είχε φωτογραφίσει καλάσνικοφ, πιστόλια, μια βόμβα 175 κιλών εκρηκτικής ύλης και είχε καταγράψει τα δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ίδια έστελνε λεπτομερείς εικόνες στους Πυρήνες, ώστε αυτοί να έχουν πλήρη εικόνα της προόδου του σχεδίου Γοργοπόταμος.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από ένα κόκκινο βαρέλι, στο εσωτερικό του οποίου είχαν τοποθετηθεί τα "υγρά" και ήταν σφηνωμένο με παλέτες και σακιά άμμου για να ελέγξουν την κατεύθυνση του ωστικού κύματος. Η βόμβα θα λειτουργούσε με χρήση κινητού τηλεφώνου, ενώ ο Χριστόδουλος Ξηρός θα έκανε χρήση του καλάσνικοφ αν αυτό ήταν απαραίτητο για να παρέχει κάλυψη στους δραπέτες, έναντι των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Παράλληλα τα φυλακισμένα μέλη θα φρόντιζαν να βρίσκονται σε σημείο της φυλακής, κοντά στο σημείο όπου θα γινόταν η έκρηξη.

Οι οδηγίες των εγκεφάλων της επιχείρησης εκτελέστηκαν κατά γράμμα από την Αγγελική Σπυροπούλου και το Χριστόδουλο Ξηρό, όπως προκύπτει από τα σχεδιαγράμματα σε αντιπαραβολή με τις φωτογραφίες.

Στο σημείωμα ενός από τα μέλη των πυρήνων αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πρέπει να αποφύγετε σε κάθε στάδιο το κατά ριπάς, γιατί ειδικά ο Νίκος (σσ. Ξηρός) είναι μόνος και αν δεν έχουμε βγει ακόμα (...) μπορεί να αδειάσει ο γεμιστήρας».

Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, προκύπτει πως η κωδική ονομασία «αχινοί» αφορά σε ένα αυτοσχέδιο πλέγμα από πρόκες που θα έπεφτε στο δρόμο ώστε να τρυπήσουν τα λάστιχα των περιπολικών που ενδεχομένως θα ακολουθούσαν την απόδραση.

Το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη του Κορυδαλλού [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη του Κορυδαλλού [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη του Κορυδαλλού [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη του Κορυδαλλού [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ