Μειωμένος κατά 300 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του υπ. Υγείας - iefimerida.gr

Μειωμένος κατά 300 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του υπ. Υγείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας για το 2012 θα είναι μειωμένος κατά 300 εκατομμύρια ευρώ, καθώς οι δαπάνες αναμένεται να διαμορφωθούν σε 5,3 δισ. έναντι 5,6 δισ. το 2011.

Όπως φαίνεται οι περικοπές που έγιναν σε πολλές υπηρεσίες του υπουργείου, αλλά κυρίως όμως στις επιχορηγήσεις προς τους φορείς της Υγείας και της Πρόνοιας απέδωσαν.

Το πρόβλημα όμως που προκύπτει στο υπουργείο είναι το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, καθώς

ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Υγείας (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΚΕΕΛΠΝΟ και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής) να παραδώσουν λίστες με το 10% του προσωπικού τους το οποίο θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, σχεδόν στο σύνολό τους, απάντησαν ότι όχι μόνο δεν έχουν καταγράψει πλεονάζον προσωπικό αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας έχουν προχωρήσει από το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου της οδού Αριστοτέλους, αντιδρώντας στην εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας, ενώ οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Σε ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εργασιακή εφαδρεία. Ζητούν μεταξύ άλλων φορολογική δικαιοσύνη, νέο ενιαίο μισθολόγιο και αναβάθμιση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ