Ενδιάμεσο φορέα για τα «κόκκινα δάνεια» σκέφτεται η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ενδιάμεσο φορέα για τα «κόκκινα δάνεια» σκέφτεται η κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ίδρυση ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως τόνισε σε εκδήλωση της ΤτΕ η σύμβουλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη Κερασίνα Ραυτοπούλου.

Τόνισε μάλιστα η κα.Ραυτοπούλου ότι ο φορέας αυτός θα μπορούσε να στηριχθεί σε κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ επανέφερε το ζήτημα της επιστροφής των κεφαλαίων της τάξης των 11 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η κ. Ραυτοπούλου επεσήμανε επίσης ότι ο φορέας αυτός θα μπορούσε να προχωρά σε μόχλευση των κεφαλαίων του ώστε να παράγει κεφάλαιο και μεσοπρόθεσμα να αγοράζει μεγαλύτερο όγκο δανείων. Στον φορέα θα μπορούσαν να μεταφερθούν στεγαστικά, επιχειρηματικά και επαγγελματικά δάνεια ενώ τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη.

Τα «κόκκινα» δάνεια, ανέφερε επίσης, θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έτσι ώστε να μην γιγαντώνονταν, καθώς σήμερα αποτελούν το 34,2% του συνόλου των δανείων, 40% αν συνυπολογιστούν και τα ρυθμισμένα και οι τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Έδωσε έμφαση στην προστασία των αδύναμων εισοδηματικά τάξεων που έχουν πληγεί από την κρίση και έκανε λόγο για λύση που θα λαμβάνει υπόψη της κοινωνικά κριτήρια χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Η κ.Ραυτοπούλου τόνισε ότι οι τελικές λύσεις θα γίνουν σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και στο πλαίσιο της συνολικότερης διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κόκκινα δάνεια φορέας κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ