Το... δεξί χέρι της Μέρκελ: Η Γερμανία δεν πρέπει να επηρεάζεται από τις ψευτομάγκικες αερολογίες της Ελλάδας - iefimerida.gr

Το... δεξί χέρι της Μέρκελ: Η Γερμανία δεν πρέπει να επηρεάζεται από τις ψευτομάγκικες αερολογίες της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βόλγκερ Κάουντερ είναι κάτι παραπάνω από ένας ακόμη βουλευτής του CDU. Κατέχει μια εξέχουσα κοινοβουλευτική θέση και από πολλούς αναλυτές θεωρείται το «δεξί χέρι» της Άνγκελα Μέρκελ. Οι, δε, απόψεις που εκφράζει δημόσια επηρεάζουν καταστάσεις εντός της Γερμανίας.

Αυτά ως πρελούδιο για να καταστεί σαφές πως οι πρόσφατες δηλώσεις του στη γερμανική Bild (που με τη σειρά της επηρεάζει καταστάσεις) για το ελληνικό ζήτημα δεν πέφτουν στο κενό. Εν προκειμένω είπε ο Κάουντερ: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει τώρα να παρουσιάσει το πρόγραμμά της έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο διάσωσης. Μόνο σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε».

Σε μια προσπάθεια να επιμείνει στην παρούσα φάση της διαπραγμάτευσης και όχι να κάνει άλμα προς το άμεσο μέλλον, ο Κούντερ επισήμανε πως η τωρινή κατάσταση δεν επιτρέπει συζητήσεις για την παροχή ενός τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ενώ συμπλήρωσε πως οι κανόνες της Ευρώπης σε ό,τι έχει να κάνει με τη βοήθεια προς χώρες δεν πρόκειται να αλλάξουν προς χάριν της Ελλάδας. Τουτέστιν: θα ισχύσει ότι και στις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

«Η Ελλάδα δεν θα τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης. Δεν πρόκειται να επηρεαστούμε από τις επιθετικές δηλώσεις της Αθήνας», τόνισε με νόημα αναφερόμενος ευθέως στην πρόσφατη διένεξη μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και για τα προσβλητικά λόγια του Σόιμπλε προς τον Βαρουφάκη. Παράλληλα, κατηγορεί τους υπεύθυνους στην Ελλάδα για «ψευτομάγκικες αερολογίες» από τις οποίες η Γερμανία δεν θα πρέπει να επηρεάζεται.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ