Γυναίκα αστυνομικός σκότωσε νεαρό στην Ουάσινγκτον - iefimerida.gr

Γυναίκα αστυνομικός σκότωσε νεαρό στην Ουάσινγκτον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία αστυνομικός της αστυνομίας του υπόγειου σιδηροδρόμου των ΗΠΑ πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν άγνωστο άνδρα μέσα σε σήραγγα κοντά στον σταθμό του μετρό της Ουάσινγκτον Potomac Avenue χθες το βράδυ, τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκαζε τις εγκληματικές πράξεις στο Μιζούρι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του μετρό, ο άνδρας δεν είχε άδεια να βρίσκεται μεταξύ των σταθμών Potomac Avenue και Stadium-Armory,και εντοπίστηκε μέσα στη σήραγγα από τον οδηγό ενός συρμού. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό για ποιόν λόγο βρισκόταν εκεί και τι συνέβη όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί, ενώ οι αρχές είπαν ότι δεν είναι σαφές αν οπλοφορούσε ή αν προκάλεσε τους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του ABC "Jimmy Kimmel Live" δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις εγκληματικές πράξεις που διαπράχτηκαν στις δημόσιες διαδηλώσεις εναντίον της φυλετικά προκατειλημμένης αστυνομικής δύναμης της πόλης Φέργκιουσον στο Μιζούρι.

Οι πυροβολισμοί κατά των δύο αστυνομικών σε διαδήλωση στο Φέργκιουσον, προκάλεσαν αντιδράσεις και πυροδότησαν ένα ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπόπτων καθώς και νέα αυξημένη ένταση στην πόλη.

«Ό τι είχε συμβεί στο Φέργκιουσον ήταν καταπιεστικό και απαράδεκτο και ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η διαμαρτυρία», τόνισε ο Ομπάμα. «Αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις εγκληματικές πράξεις και όποιος είδε αυτά τα πλάνα δεν πρέπει να υποβαθμίσει το θέμα. Είναι εγκληματίες. Θα πρέπει να συλληφθούν», πρόσθεσε αναφερόμενος προφανώς σε αυτούς που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.

Γυναίκα αστυνομικός σκότωσε νεαρό στην Ουάσινγκτον  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φέργκιουσον Ομπάμα πυροβολισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ