Ο Peter Spiegel ειρωνεύεται τον Μίκη Θεοδωράκη: Ελληνας πολιτικός δεν έλεγε ότι όταν οι άλλοι ζούσαν σε σπηλιές, οι Ελληνες έχτιζαν Παρθενώνες; - iefimerida.gr

Ο Peter Spiegel ειρωνεύεται τον Μίκη Θεοδωράκη: Ελληνας πολιτικός δεν έλεγε ότι όταν οι άλλοι ζούσαν σε σπηλιές, οι Ελληνες έχτιζαν Παρθενώνες;

ORESTIS PANAGIOTOU / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αναφορά του Μίκη Θεοδωράκη ότι οι Ελληνες είναι ανώτεροι από τους Ευρωπαίους, προκάλεσε θύελλα στο twitter με τον γνωστό δημοσιογράφο των FT Peter Spiegel να μιλά ειρωνικά για Ελληνες πολιτικούς.

Ενας χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ανήρτησε την φράση που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης συνοδευόμενο από ειρωνικό σχόλιο: «Μikis Theodorakis: We are superior to the Europeans (in bullshit, perhaps?)»

Αμέσως έσπευσε να σχολιάσει ο Peter Spiegel: «Δεν υπήρξε ένας επιφανής Ελληνας πολιτικός που έλεγε κάποτε ότι όταν οι άλλοι ζούσατε σε σπηλιές, εμείς χτίζαμε Παρθενώνες;».

Ο Peter Spiegel ειρωνεύεται τον Μίκη Θεοδωράκη: Ελληνας πολιτικός δεν έλεγε ότι όταν οι άλλοι ζούσαν σε σπηλιές, οι Ελληνες έχτιζαν Παρθενώνες; | iefimerida.gr 0

Για την ιστορία, η φράση αποδίδεται στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Αθανασόπουλο, γνωστός ευρύτερα από την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για την εμπλοκή του στο περίφημο «σκάνδαλο του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού». Μάλιστα ο κ Αθανασόπουλος διετέλεσε και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με το wikipedia, δική του ήταν η φράση του «όταν εμείς οι Έλληνες χτίζαμε Παρθενώνες, εσείς οι βάρβαροι τρώγατε βελανίδια», που απηύθυνε σε Βέλγο αξιωματούχο της τότε ΕΟΚ. Από τότε η συγκεκριμένη φράση (ή και παραλλαγές της) έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ