Οι δέκα πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις: Πανίσχυρες και επικίνδυνες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οι δέκα πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις: Πανίσχυρες και επικίνδυνες [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρομοκρατικές οργανώσεις που αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο της παγκόσμιας κοινότητας είναι δέκτες πολλών εκατομμυρίων, που ενισχύουν τις φρικιαστικές τους δράσεις.

Από την IRA μέχρι την Αλ Κάιντα και από την Μπόκο Χαράμ ως τη Χεζμπολάχ οι οργανώσεις αυτές έχουν καταφέρει να συγκντρώσουν πλούτο που τις κάνει ακόμη πιο απειλητικές.

Το Ισλαμικό κράτος, όπως ήταν αναμενόμενο, αποτελεί την πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση με έσοδα που ξεπερνούν καθημερινά τα 3 εκατ. Δολάρια.

10. IRA

Οι δέκα πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις: Πανίσχυρες και επικίνδυνες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Η οργάνωση χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική διότι ανέλαβε την ευθύνη για πάνω από 50 επιθέσεις. Στόχος της είναι η απόσχιση της Ιρλανδίας από την Μ. Βρετανία και η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους.

Τα έσοδα της οργάνωσης προέρχονται από δωρεές, οι οποίες φτάνουν τα 35 εκατ. δολάρια. Αρκετές από αυτές έγιναν από την Ιρλανδούς μετανάστες της Αμερικής, που επιθυμούν να δουν την χώρα τους ως ανεξάρτητο κράτος.

9. Μπόκο Χαράμ

Οι δέκα πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις: Πανίσχυρες και επικίνδυνες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Η τρομοκρατική αυτή οργάνωση ειδικεύεται στις απαγωγές. Τα έσοδά της προέρχονται από τα λύτρα που εισπράττουν και ξεπερνούν τα 52 εκατ. δολάρια. Το 2013 εισέπραξαν από απαγωγή οικογένειας 3 εκατ., ενώ το 2014 απήγαγαν 276 κορίτσια, πολλά από τα οποία πουλήθηκαν ως σκλάβοι.

Η συνεργασία με εμπόρους ναρκωτικών και οι ληστείες τραπεζών είναι δραστηριότητες που της αποφέρουν κέρδη. Η Μπόκο Χαράμ είναι υπεύθυνη για πολύνεκρη επίθεση με 2.000 νεκρούς τον περασμένο Ιανουάριο.

8. Al-Shabaab

Οι δέκα πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις: Πανίσχυρες και επικίνδυνες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Τόπος δράσης της οργάνωσης είναι η νότια Σομαλία, όπου μάχεται της κυβέρνησης για επιβάλλει τη σαρία, δηλαδή τον ισλαμικό νόμο. Το 2012 είχε υποσχεθεί τυφλή υπακοή στην Αλ- Κάιντα. Στο έλεος της Al- Shabaab είχε βρεθεί για τέσσερις μέρες εμπορικό κέντρο της Κένυας, όπου και σκοτώθηκαν 67 άνθρωποι. Η δράση της οργάνωσης περιλαμβάνει λιθοβολισμούς αλλά και δολοφονίες.

Τα ετήσια έσοδά της ξεπερνούν τα 70 εκατ, από τα οποία τα 50 είναι από τους φόρους του κράτους.

7. Lashkar-E- Taba

Οι δέκα πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις: Πανίσχυρες και επικίνδυνες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Για πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε Ινδία και Πακιστάν είναι υπεύθυνη η Lashkar-E- Taba. Σε επίθεση στην Βομβάη το 2004 δολοφονήθηκαν 166 πολίτες και τραυματίστηκαν 600.

Οι εισφορές της προέρχονται από δωρεές πλούσιων Πακιστανών και ξεπρνούν τα 100 εκατ. δολάρια.

6. Al-Qaeda

Οι δέκα πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις: Πανίσχυρες και επικίνδυνες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 4

Η οργάνωση πρωτοεμφανίστηκε το 1989 με την βάση της να την αποτελούν Αφγανοί μουτζαχεντίν. Γνωστότερο τρομοκρατικό της χτύπημα ήταν η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμος Πύργους. Άλλα σημαντικά χτυπήματα ήταν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, επιθέσεις στις αμερικανικές πρεσβείες χωρών της Ανατολικής Αφρικής το 1998 και η βομβιστική επίθεση στους Πύργους Κομπάρ της Σαουδικής Αραβίας το 1996.

Πηγές των εσόδων της είναι το εμπόριο ναρκωτικών και οι απαγωγές, ενώ τα ετήσια έσοδά της ξεπερνούν τα 15ο εκατ..

5. Ταλιμπάν

Οι δέκα πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις: Πανίσχυρες και επικίνδυνες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 5

Το υπέρογκο ποσό των 400 εκατ. δολαρίων αποτελεί τα ετήσια έσοδα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η παραγωγή και η εμπορία ηρωίνης είναι η βασική πηγή εσόδων. Με έδρα τους το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, κατάφεραν να κυριαρχήσουν. Μάλιστα, κατά την επέλασή τους τα στάδια μετατράπηκαν σε τόπους εκτελέσεων.

4.Hezbollah

Οι δέκα πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις: Πανίσχυρες και επικίνδυνες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 6

Η ίδρυση της Hezbollah έγινε το 1980 όταν το Ισραήλ εισέβαλλε στον Λίβανο. Τα έσοδά της αγγίζουν τα 500 εκατ., από τα οποία φημολογείται πως τα 250 τους τα δίνει το Ιράν, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών και δωρεές.

3. Farc

Οι δέκα πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις: Πανίσχυρες και επικίνδυνες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 7

Η Farc βρίσκεται πίσω από τον έλεγχο του 50% του παγκοσμίου εμπορίου ναρκωτικών και κερδίζει πάνω από 500 εκατ. δολάρια. Εκτιμάται πως τα έσοδα της τρομοκρατικής οργάνωσης αγγίζουν τα 600 εκατ.. Πέρα από το εμπόριο ναρκωτικών, οι οικονομικές εισφορές είναι και από απαγωγές και εμπόριο λευκής σαρκός. Πλέον, η Farc ελέγχει το 30% των εδαφών της Κολομβίας.

2. Χαμάς

Οι δέκα πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις: Πανίσχυρες και επικίνδυνες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 8

Σκοπός της οργάνωσης είναι η δημιουργία του Παλαιστινιακού κράτους. Μάλιστα, έχει καταφέρει να ελέγξει το 15% της οικονομίας του Ισραήλ. Το Κατάρ είναι εκείνο που ενισχύει γενναιόδωρα την τρομοκρατική της δράση.

Αρκετά κράτη δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξή της, παρά τις 51 επιθέσεις αυτοκτονίας, από το 2000 έως το 2006.

1. Ισλαμικό Κράτος

Οι δέκα πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις: Πανίσχυρες και επικίνδυνες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 9

Η πιο πλούσια και πιο φρικιαστική τρομοκρατική οργάνωση της ιστορίας. Τα έσοδά της ξεπερνούν το μυθικό ποσό των 3 εκατ. δολαρίων καθημερινά, ενώ τα ετήσια έσοδα αγγίζουν τα 2 δις.

Στόχος της είναι η δημιουργία Ισλαμικού κράτους σε όλη την Μέση Ανατολή. Τα θύματά τηςς το 2014 ήταν περίπου 5.000 ανθρώπους, ενώ 7.000 έχουν πουληθεί σε σκλαβοπάζαρα.

Σε βίντεο που αναρτούν στο διαδίκτυο αναφέρουν πως θα τιμωρήσουν τους άπιστους, αυτούς δηλαδή που δεν έχουν το ίδιο θρήσκευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ