«Σφαγή» κυβέρνησης με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τον ΟΟΣΑ: Πόλεμος ανακοινώσεων και ειρωνείες - iefimerida.gr

«Σφαγή» κυβέρνησης με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τον ΟΟΣΑ: Πόλεμος ανακοινώσεων και ειρωνείες

SAKELLARIDIS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, σχετικά με τα όσα είπε για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης τονίζοντας ότι «τα συγχαρητήρια από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι πάντοτε δεκτά».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως «μπήκε στο χρονοντούλαπο η περίφημη εργαλειοθήκη της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά -που ονομάστηκε «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ»- και ήταν πράγματι συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης».

Αναλύτικά η δήλωση Σακελλαρίδη:

Τα συγχαρητήρια από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι πάντοτε δεκτά.
Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το σχέδιο μεταρρυθμίσεων για την χώρα στον ΟΟΣΑ, ένα σχέδιο που απαντάει στα πραγματικά διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Έτσι μπήκε στο χρονοντούλαπο η περίφημη εργαλειοθήκη της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά -που ονομάστηκε «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ»- και ήταν πράγματι συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης, όπως πολύ σωστά θυμάται ο κ. Καραγκούνης και φυσικά όλη η κοινωνία.

ΝΔ: Ο Τσίπρας έλεγε τον ΟΟΣΑ συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία είχε βγάλει δηκτική ανακοίνωσε με την οποία έδινε «συγχαρητήρια» στον πρωθυπουργό για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, παράλληλα υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος χαρακτήριζε τη συνεργασία αυτή που ξεκίνησε η κυβέρνηση Σαμαρά, ως "συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης" και ως "μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού".

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Οφείλουμε να συγχαρούμε τον κ. Τσίπρα για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ!
Να του θυμίσουμε βέβαια, ότι ο ίδιος χαρακτήριζε τη συνεργασία αυτή, που ξεκίνησε η Κυβέρνηση Σαμαρά, ως «συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης» και ως «μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού»!!!
Να του θυμίσουμε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, που έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση, θεωρώντας ότι είναι «το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε».
Προφανώς, σήμερα συνεργάζεται με τους δημίους».

Πυρά και από το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι προσπαθεί να εντάξει τον ΟΟΣΑ σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι.

«Στα σοβαρά νομίζουν ότι οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα μπορούσε να υποκαταστήσει την αξιολόγηση της τρόικας (θεσμών!) και τις τελικές αποφάσεις του Eurogroup;».

Αναλυτικά:

«Η ομιλία του κ. Τσίπρα στον ΟΟΣΑ - στην οποία περιλαμβάνεται και έπαινος για το ΔΝΤ και την «πρωτοπόρα έρευνα του για την ανισότητα διεθνώς» - δείχνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν καμία αίσθηση των διεθνών διαδικασιών, αρμοδιοτήτων και συσχετισμών.
Προσπαθούν να εντάξουν και τον ΟΟΣΑ σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που δημιουργεί φευγαλέες εντυπώσεις πίσω από τις οποίες επιχειρούν να κρύψουν την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου για τη χώρα. Νομίζουν ότι κερδίζουν χρόνο, ενώ στην πραγματικότητα χάνουν πολύτιμο εθνικό χρόνο και πενήντα ημέρες τώρα επιδεινώνουν όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και αποδυναμώνουν τη διεθνή της θέση .
Στα σοβαρά νομίζουν ότι οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα μπορούσε να υποκαταστήσει την αξιολόγηση της τρόικας (θεσμών!) και τις τελικές αποφάσεις του eurogroup ;
Στα σοβαρά νομίζουν ότι η αξιολόγηση του ΔΝΤ για την εκταμίευση των δικών του δόσεων θα μπορούσε να υποκατασταθεί από τον ΟΟΣΑ;
Γνωρίζουν τον κύκλο των χωρών που μετέχουν στον ένα και τον άλλο οργανισμό ή αντιφάσκουν ακόμη και μέσα στη δική τους μυθολογία για δήθεν διεθνείς συμμαχίες;
Γνωρίζουν ότι μια επίσημη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπως αυτή που έκανε σήμερα στον ΟΟΣΑ ο κ. Τσίπρας, ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, αποκλείει την εκταμίευση χρημάτων από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΝΤ;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ