Αποστάσεις Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ από Ρωμανιά: Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι - iefimerida.gr

Αποστάσεις Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ από Ρωμανιά: Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποστάσεις από τις θέσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Ρωμανιά κράτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος μιλώντας την Πέμπτη σε ημερίδα της Συνομοσπονδίας για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην εργασία, σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι περικοπές των συντάξεων έγιναν πάνω σε νοθευμένες αναλογιστικές μελέτες.

«Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία «να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα». «Οι περικοπές των συντάξεων ήταν το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και έγιναν χωρίς αναλογιστικές μελέτες» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με τη πρόταση για διοχέτευση των διαθεσίμων των ταμείων σε ρέπος για ολιγοήμερο δανεισμό. «Συμφέρουσες λύσεις τις έχουμε δει κατ' επανάληψη να γίνονται συμφέρουσες ανατροπές» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Για το ίδιο θέμα οι άλλοι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων, ζήτησαν νομοθετική ρύθμιση που να καλύπτει την όλη διαδικασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ