Στάση πληρωμών από το Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου -Δεν θα πάρουν μέρισμα 230.000 συνταξιούχοι - iefimerida.gr

Στάση πληρωμών από το Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου -Δεν θα πάρουν μέρισμα 230.000 συνταξιούχοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου με έγγραφο φωτιά ενημέρωσε το υπουργείο Εργασίας πως με βάση το καταγραφόμενο έλλειμμα, μπορεί να δώσει μέχρι και το μέρισμα Απριλίου.


Στη συνέχεια θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε στάση πληρωμών καθώς θα αδυνατεί να πληρώσει το μέρισμα σε 230.000 συνταξιούχους, όπως γράφει και ο «Ελεύθερος Τύπος» που φέρνει το θέμα στην επιφάνεια.

Όπως αναφέρεται ακόμη κι αν ρευστοποιηθεί όλη η περιουσία που έχει το Ταμείο σε ομόλογα και μετοχές, θα μπορέσει να συγκεντρώσει μόλις 52 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που για τα μερίσματα των μηνών Μαΐου έως Δεκεμβρίου απαιτούνται 158 εκατ. ευρώ. Για τον λόγο αυτό, το ΜΤΠΥ ζητά από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης νέα έκτακτη επιχορήγηση ύψους 158 εκατ. ευρώ ώστε να αποφύγει τη στάση πληρωμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μετοχικό Ταμείο Δημοσίου συντάξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ