Διάβημα Ελλάδας προς Γερμανία μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε για τον Βαρουφάκη - iefimerida.gr

Διάβημα Ελλάδας προς Γερμανία μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε για τον Βαρουφάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην έκδοση διαβήματος προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις Σόιμπλε για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Πρόκειται για δηλώσεις που έγιναν μετά το Ecofin και όπου μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μίλησε για αφελή επικοινωνία από την πλευρά του Γιάνη Βαρουφάκη ενώ μετέφερε και διάλογο που είχε με τον Ελληνα υπουργό και τη σχέση του με τους δημοσιογράφους. Το διάβημα, σύμφωνα με πληροροφορίες, κάνει λόγο για αντιδεοντολογική στάση του Σόιμπλε. Συγκεκριμένα, έγινε το βράδυ της Τρίτης από τον πρεσβευτή της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, μετά από σχετική εντολή του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στις δηλώσεις είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς λέγοντας «Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι δηλώσεις του είναι, επίσης, σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο και είναι ασύμβατες, τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ε.Ε. για εξεύρεση μιας νέας λύσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ