Η στιγμή που αστυνομικός στο Φέργκιουσον πέφτει τραυματισμένος από τα πυρά διαδηλωτών [βίντεο ντοκουμέντο] - iefimerida.gr

Η στιγμή που αστυνομικός στο Φέργκιουσον πέφτει τραυματισμένος από τα πυρά διαδηλωτών [βίντεο ντοκουμέντο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αναζήτηση αυτοπτών μαρτύρων έχει εξαπολυθεί η αστυνομία του Σεντ Λούις στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες ή ο δράστης που πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν τα πυρά -ένας 32χρονος από την περιοχή Webster Groves στο πρόσωπο και ένας 41χρονος από το Σεντ Λούις στον ώμο- έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση του Σεντ Λούις στο Φέργκιουσον του Μισούρι, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Αστυνομικού Διευθυντή Τόμας Τζάκσον η οποία προκλήθηκε από την έκθεση-κόλαφο για τυφλή αστυνομική βία από τους αστυνομικούς του Φέργκιουσον.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Αυγούστου ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 18 άοπλο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν ενώ εκείνος είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Του περιστατικού ακολούθησαν μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά και σειρά άλλων τέτοιων περιστατικών τυφλής αστυνομικής βίας σε άοπλους αφροαμερικανούς.

Στο βίντεο που ακολουθεί απαθανατίστηκε η στιγμή των πυροβολισμών:

Στο βίντεο που ακολουθεί απαθανατίστηκαν οι πρώτες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς, αλλά διακρίνεται και πεσμένος αιμόφυρτος στο δρόμο ο ένας εκ των δυο αστυνομικών που δέχθηκαν τα πυρά αγνώστων:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ