ΗΠΑ: Φόβοι για 11 νεκρούς στρατιωτικούς από την συντριβή ελικοπτέρου [εικόνες] - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Φόβοι για 11 νεκρούς στρατιωτικούς από την συντριβή ελικοπτέρου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αεροπορικό δυστύχημα που προέκυψε κατά την διάρκεια μιας στρατιωτικής άσκησης στην Φλόριντα έχει δημιουργήσει έντονους φόβους στον αμερικανικό στρατό, καθώς πιστεύεται πως και οι 11 αγνοούμενοι είναι νεκροί.

Σύμφωνα με πηγές που είναι προσκείμενες στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, οι επτά άνδρες του σώματος των πεζοναυτών και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του μεταγωγικού ελικοπτέρου πιθανότατα έχασαν την ζωή τους μετά από το τραγικό συμβάν της Τρίτης.
Αφότου σημειώθηκε το δυστύχημα όλοι οι στρατιωτικοί αγνοούνται, με τους Αμερικανούς αξιωματικούς να πιστεύουν πως η υπόθεση εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Πάντως ο αμερικανικός στρατός συνεχίσει και σήμερα την επιχείρηση «έρευνας και διάσωσης» για τον εντοπισμό του προσωπικού του που επέβαινε στο ελικόπτερο
Κάθε ίχνος του ελικοπτέρου UH-60 Black Hawk έχει χαθεί από τους υπευθύνους του αμερικανικού στρατού από τις 20:30 χθες τοπική ώρα (02:30 σήμερα ώρα Ελλάδας). Το ελικόπτερο συμμετείχε σε μια άσκηση κοντά στη στρατιωτική βάση Έγκλιν, ενώ επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, με πυκνή ομίχλη.

Οπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Άντι Μπούρλαντ, οι ομάδες έρευνας ανακάλυψαν συντρίμμια που πιστεύεται ότι ανήκουν στο Black Hawk. Την ίδια στιγμή, το δεύτερο ελικόπτερο που οποίο συμμετείχε στην άσκηση μαζί με το αυτό που συνετρίβει, επέστρεψε στη βάση.

Τα δύο ελικόπτερα συμμετείχαν σε μια «άσκηση ρουτίνας» με τη συμμετοχή ενός συντάγματος των Πεζοναυτών που έχει έδρα τη βάση Λεζέν, στη Βόρεια Καρολίνα.

Η περιοχή που ερευνάται από τον αμερικανικό στρατό

ΗΠΑ: Φόβοι για 11 νεκρούς στρατιωτικούς από την συντριβή ελικοπτέρου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
ΗΠΑ: Φόβοι για 11 νεκρούς στρατιωτικούς από την συντριβή ελικοπτέρου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του ελικοπτέρου, όπως τα έδωσε το USAToday

ΗΠΑ: Φόβοι για 11 νεκρούς στρατιωτικούς από την συντριβή ελικοπτέρου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελικόπτερο Η.Π.Α συντριβή 11 νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ