Εξι τελικά οι βουλευτές από το Ποτάμι που δεν πήραν αυτοκίνητο - iefimerida.gr

Εξι τελικά οι βουλευτές από το Ποτάμι που δεν πήραν αυτοκίνητο

(SOOC/ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξι βουλευτές του Ποταμιού παραιτήθηκαν τελικά από το δικαίωμα να πάρουν αυτοκίνητο, όπως ανακοίνωσε το κόμμα.

Από την Τρίτη είχε γίνει γνωστό ότι από το δικαίωμα του βουλευτικού οχήματος παραιτούνται οι Σταύρος Θεοδωράκης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γιώργος Αμυράς και Σταυρούλα Αντωνάκου. Σε αυτούς προστέθηκε και ο βουλευτής Σερρών Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, ο οποίος απουσίαζε από τη διαδικασία κλήρωσης που έγινε την Τρίτη, λόγω υποχρεώσεών του στον νομό Σερρών.

Στο προνόμιο αυτό αναφέρθηκε σε δήλωσή του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, που επίσης δεν κάνει χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου, υπενθύμισε ότι το 2011 με επιστολή προς τους συναδέλφους του βουλευτές τους είχε ζητήσει να παραιτηθούν οικειοθελώς από το συγκεκριμένο προνόμιο, όπως και να μην πληρώνονται για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

«Τότε ήμουν πολύ μόνος, καθώς μια συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ είχε ακολουθήσει το παράδειγμά μου», είπε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη χαρά του γιατί έστω και με καθυστέρηση οι βουλευτές δίνουν το καλό παράδειγμα. «Δυστυχώς πολλοί νέοι βουλευτές, ειδικά νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την παρότρυνση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και δέχθηκαν το προνόμιο του αυτοκινήτου. Ο καθένας κρίνεται με βάση τις προσωπικές του επιλογές», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν έχει λειτουργήσει ακόμη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με συνέπεια η ημερήσια διάταξη να καθορίζεται με ευθύνη της Προέδρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ