Αύριο απολογείται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Αύριο απολογείται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραντεβού με τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου έδωσε αύριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μέσω των συνηγόρων του δήλωσε ότι παραιτείται από την εξέταση των 2 μαρτύρων υπεράσπισης που είχε ζητήσει, και ως εκ τούτου θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Αυτήν την ώρα καταθέτει ο Παναγιώτης Πάτσης, ορκωτός λογιστής και μάρτυρας υπεράσπισης του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος χαρακτήρισε αόριστες τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ που καταλόγισαν στους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου αποκρυβείσα ύλη φορολογητέα 6.000,000 ευρώ. " Δεν δόθηκε στους φορολογούμενους συγγενείς ο επαρκής χρόνος για να συλλέξουν στοιχεία. Είχαν δώσει προθεσμία μόλις 10 ημέρες. Στην πρακτική δίδονται περισσότερες.

Τουλάχιστον δύο μήνες για να μαζέψουν στοιχεία 15 ετών. Είχαν ζητήσει παράταση αλλά δεν δόθηκε" είπε ο μάρτυρας, ο οποίος προσέθεσε ότι είχαν δοθεί και έγγραφες εξηγήσεις καθώς και παραστατικά, τα οποία όμως δεν ελήφθησαν υπόψη από τις φορολογικές αρχές.

Η υπεράσπιση του Γ. Παπακωνσταντίνου έμεινε και σε μία ακόμη πλημμέλεια του ΣΔΟΕ, το οποίο όπως είπε εμφανίζει το ζεύγος Ελένη Παπακωνσταντίνου και Συμεών Συκιαρίδη να έχουν περιούσια από το 1997 ενώ είναι παντρεμένοι από το 1987. "Πως ζούσαν μέχρι τότε; Με την ελεημοσύνη της Εκκλησιάς;" είπε ο κ. Τάκης Βασιλακόπουλος, εμφανώς ενοχλημένος από την έκθεση του ΣΔΟΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ