Έκθεση κόλαφος για τις πρακτικές της τοπικής αστυνομίας του Φέργκιουσον - iefimerida.gr

Έκθεση κόλαφος για τις πρακτικές της τοπικής αστυνομίας του Φέργκιουσον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραιτήθηκε μετά την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής στη πόλη Φέργκιουσον του Μισούρι Τζον Σνόου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η έκθεση ήταν ιδιαίτερα επικριτική για τις πρακτικές που ακολούθησε η αστυνομία της πόλης ειδικά στην περίπτωση της δολοφονίας του νεαρού αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν το περασμένο καλοκαίρι που έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός λευκού αστυνομικόυ.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι έχει παρατηρηθεί να γίνονται φυλετικές διακρίσεις από τους αστυνομικούς της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίβλεψη του Αστυνομικού Τμήματος βρίσκεται ανάμεσα στις αρμοδιότητες του Δημάρχου, κι έτσι ο Τζον Σνόου ανακοίνωσε την παραίτησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεν δώσαμε ποτέ εντολή σε αστυνομικούς να κάνουν φυλετικές διακρίσεις ούτε με τους Αφροαμερικανούς, ούτε με τους φτωχούς της πόλης. Τα συμπεράσματα της έκθεσης δεν είναι σωστά», τόνισε ο ίδιος σε δήλωσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φέργκιουσον Τζον Σνόου Μάικλ Μπράουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ