Πλησιάζει η απολογία Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ -Πιθανόν και αύριο - iefimerida.gr

Πλησιάζει η απολογία Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ -Πιθανόν και αύριο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ημέρα της απολογίας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ πλησιάζει.

Σήμερα στο ειδικό δικαστήριο στο οποίο ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει δύο κακουργηματικές κατηγορίες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, παρίσταται σε όλες τις συνεδρίες και δηλώνει αθώος, είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν μάρτυρες υπεράσπισης.

Πάντως, επίσης κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία της απολογίας του κ. Παπακωνσταντίνου. Πιο πιθανές φαίνεται πως είναι είτε αύριο το μεσημέρι ή την Τρίτη 17 Μαρτίου. Το πιθανότερο είναι να επιλέξει να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται ότι αφαίρεσε τα ονόματα τριών εξαδέλφων του από το CD που στάλθηκε από την Πρεσβεία μας στη Γαλλία με τα 2.062 αρχεία. Τα 2.062 αυτά αρχεία περιείχαν αντίστοιχα ονόματα προσώπων που είχαν καταθέσεις στην Τράπεζα HSBC της Γενεύης (Ελβετίας).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφαίρεσε από το CD τα αρχεία που αφορούσαν σε τρία συγγενικά του πρόσωπα. Πρόκειται για τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, πρώτης εξαδέλφης του πρώην υπουργού, τον Συμεών Σικιαρίδη, σύζυγο της Ελένης Παπακωνσταντίνου, πρώτης εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντίνου και την Ελένη Παπακωνσταντίνου σύζυγο Συμεών Σικιαρίδη, πρώτη και εξαδέλφη του τότε υπουργού Οικονομικών.

Πάντως, ένα στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο για την εξέλιξη της δίκης κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, 6 Μαρτίου, ο πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ. Οπως είπε ο Απόστολος Δελτσίδης, δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος διαγραφής των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ.

Αρνητική ήταν η απάντηση του ειδικού στα ψηφιακά πειστήρια, στο ερώτημα αν είναι σε θέση να πει σε ποια χρονική στιγμή έγινε η διαγραφή των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τη λίστα. «Αν μπορούσαμε να το πούμε θα το είχαμε καταγράψει» είπε ο μάρτυρας αναφερόμενος στην πραγματογνωμοσύνη που έγινε τόσο στο στικάκι που είχε στην κατοχή του ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης όσο και στο δεύτερο Cd που ήρθε από τη Γαλλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ