ΤΧΣ: Εδωσε τελικά το «πράσινο φως» στην Εθνική να πουλήσει κομμάτι της Finansbank - iefimerida.gr

ΤΧΣ: Εδωσε τελικά το «πράσινο φως» στην Εθνική να πουλήσει κομμάτι της Finansbank

 Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έγκρισή του προκειμένου να διατεθεί από την Εθνική Τράπεζα το 26,9% της Finansbank, έδωσε το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Μάλιστα, πηγές από την Εθνική Τράπεζα αναφέρουν πως η πώληση μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 40 ημέρες.

Στην συνεδρίαση του Γ.Σ. του ΤΧΣ την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις από ορισμένα ξένα μέλη, ωστόσο στην σημερινή συνεδρίαση δόθηκε το «πράσινο φως» καθώς με τη συμμετοχή και της νέας εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών Κερασίνας Ραπτοπούλου στο συμβούλιο, πλειοψήφησε η θέση για πώληση του πακέτου μετοχών της τουρκικής θυγατρικής.

Η συναλλαγή, η οποία περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο από την Κομισιόν πλάνο αναδιάρθρωσης του ελληνικού ομίλου, θα γίνει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με έκδοση νέων μετοχών και παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης και με διάθεση ιδίων μετοχών.

Οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν θα αντιστοιχούν περίπου στο 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Finasbank μετά την ΑΜΚ ενώ θα διατεθούν και οι υφιστάμενες μετοχές που θα αντιστοιχούν έως το 6,9% του μετοχικού κεφαλαίου της τουρκικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ