Ντάισελμπλουμ: Ελληνες πολιτικοί ασχολούνται με ιδιωτικά συμφέροντα και προστατεύουν φίλους τους - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Ελληνες πολιτικοί ασχολούνται με ιδιωτικά συμφέροντα και προστατεύουν φίλους τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη στο ολλανδικό RTL έδωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα ενώ μίλησε ανοιχτά και για Ελληνες πολιτικούς.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει καμία οικονομική στήριξη από τους εταίρους της, εάν δεν καταβάλλει προσπάθειες» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, εντείνοντας περαιτέρω τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, μια μέρα πριν ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις, σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
«Εάν η Ελλάδα δεν αναλάβει δράση και δεν προχωρήσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, τότε οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε, ενώ εν συνεχεία μίλησε για Ελληνες πολιτικούς και τις σχέσεις τους με ιδιωτικά συμφέροντα και «προστασία» φίλων τους.

Ντάισελμπλουμ: Ελληνες πολιτικοί ασχολούνται με ιδιωτικά συμφέροντα και προστατεύουν φίλους τους | iefimerida.gr 0

«Στα δύο χρόνια που είμαι υπουργός Οικονομικών, είχα αρκετούς Έλληνες συναδέλφους. Οι περισσότεροι έχουν κάνει σοβαρή δουλειά, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά υπάρχουν και πολιτικοί στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα πρόβλημα, οι οποίες ασχολούνται κυρίως με ιδιωτικά συμφέροντα και την προστασία των φίλων του αντί πραγματικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. Αυτό που πραγματικά θα σπάσει, αυτό είναι το πρόβλημα της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής , νεποτισμό. Εάν δεν προσεγγίσεις πράγματα όπως αυτά στη διακυβέρνηση της χώρας, υπάρχει απλά πολύ λίγη ελπίδα» είπε μεταξύ άλλων ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ντάισελμπλουμ: Ελληνες πολιτικοί ασχολούνται με ιδιωτικά συμφέροντα και προστατεύουν φίλους τους | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ