Γκάφα του ΥΠΕΞ Ρουμανίας: Μπέρδεψαν τη Γαλλία με τη Γερμανία - iefimerida.gr

Γκάφα του ΥΠΕΞ Ρουμανίας: Μπέρδεψαν τη Γαλλία με τη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστια γκάφα έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας σε συνάντηση που είχε ο υπουργός της χώρας με τον Γερμανό ομόλογό του.

Ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών, Μπόγκνταν Αουρέσκου, συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογο του, Φρανκ Βάλτερ – Σταϊνμάγερ, για να τιμήσουν τα 135 χρόνια διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μπόγκνταν Αουρέσκου έδωσε στον Βάλτερ – Σταϊνμάγερ μπροσούρα που έδειχνε τον χάρτη της Γαλλίας με τα χρώματα της Γερμανίας! Ο Γερμανός, μάλιστα, φωτογραφήθηκε, με το λανθασμένο έντυπο.

Υπεύθυνος για το φυλλάδιο ήταν το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres. Το υπουργείο της χώρας τόνισε πως ο Σταϊνμάγερ είχε λάβει την σωστή εκδοχή ηλεκτρονικά, αλλά ένα τεχνικό λάθος οδήγησε στην λανθασμένη εκτύπωση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ρουμανία κάνει γκάφα εις βάρος της Γαλλίας. Σε προσκλήσεις που είχε στείλει η χώρα στο Παρίσι, είχε καταλάθος σταλθεί και έγγραφο με υποτιμητικά σχόλια για κάποιους καλεσμένους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρουμανία Γερμανία ΥΠΕΞ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ