Eurogroup: Ο «παγωμένος» Γιάνης Βαρουφάκης, οι συμβουλές Μοσκοβισί και οι εκφράσεις δυσφορίας του Σόιμπλε [εικόνες & βίντεο]

Στιγμές αμηχανίας και ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί για την Ελλάδα στο Eurogroup κατέγραψε ο φωτογραφικός και τηλεοπτικός φακός από την αίθουσα της συνεδρίασης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, έμοιαζε εμφανώς «μαζεμένος» και «παγωμένος» εν σχέσει με τις προηγούμενες εμφανίσεις του στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Σοβαρός με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά και χαμηλά το βλέμμα, άκουγε την ανάλυση του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομικών Μοσκοβισί.

Στο ολιγόλεπτο «πηγαδάκι» με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ο πρόεδρος του Eurogroup ήταν άνετος και χαμογελαστός, αλλά ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ «σφιγμένος».

Λίγο πιο πέρα, ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε φαινόταν κουρασμένος, συνοφρυωμένος και αποστασιοποιημένος, ενώ «συνελήφθη» από την κάμερα να σηκώνει τους ώμους του αδιάφορα απαντώντας σε κάποιο σχόλιο.

Ακόμη και όταν ο Βέλγος ομόλογος του Γ. Βαρουφάκη φωτογραφιζόταν μαζί του γελώντας πλατιά, ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ αρκέστηκε σε ένα συγκρατημένο χαμόγελο.

Το ίδιο συγκρατημένος είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης όταν ο ισπανός ομόλογός του Λουίς ντε Γκίντος τον αγκαλιάζει και γελάει (ο ντε Γκίντος είναι υποψήφιος για νέος πρόεδρος στο Eurogroup).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ