Δίκη Παπακωνσταντίνου: Κάλεσαν συνεργάτιδα του Ι. Διώτη στο Ειδικό Δικαστήριο - iefimerida.gr

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Κάλεσαν συνεργάτιδα του Ι. Διώτη στο Ειδικό Δικαστήριο

(PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κλήτευση της δικηγόρου Γαλάτειας Μανέ, πρώην συνεργάτιδας του Γιάννη Διώτη, η οποία φέρεται οτι τον βοήθησε να αντιγράψει το επίμαχο USB, αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο.

Παράλληλα, αποφάσισε αύριο Τρίτη, να γίνει και ταχύτατη προβολή της λίστας Λανγκάρντ προκείμενου να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα τόσο της εισαγγελέως όσο και από την έδρα.

Νωρίτερα, κατέθεσε στο Δικαστήριο ο ειδικός πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ Απόστολος Δελτίδης που διενήργησε ερευνα στην παλιά λίστα Λαγκάρντ, αυτή που ήρθε σε δευτερο χρόνο απο τη Γαλλία, αλλα και στο αντίγραφο USB της απο το οποιο φάνηκε οτι τρία αρχεία έλειπαν με λογαριασμούς συγγενών του πρώην υπουργού.

Ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να είναι κατηγορηματικός για το ποτε, που και πώς έγινε η διαγραφή των τριών ονομάτων των συγγενών του πρώην υπουργού.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου επέμενε με δεκάδες ερωτήσεις για το πως μπορεί να διαγραφούν αρχεια, ενω ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Τάκης Βασιλοπουλος, ρώτησε ευθέως τον μάρτυρα " αν μπορούσαν τα αρχεία να σβηστούν όταν η λίστα ηταν σε στικάκι στο ΣΔΟΕ χωρις να αφήςει ιχνη"για να λάβει την απάντηση οτι " μπορεί αν ηταν άριστος ο χρήστης που έκανε τη διαγραφή".

Καταλήγοντας, ο συνήγορος κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι το πρώτο USB που συνδέθηκε στον υπολογιστή του Γ. Διώτ,η δεν προκύπτει ότι είναι αυτό που του είχε δώσει ο Γιωργος Παπακωνσταντίνου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν γνωρίζουμε ποσά αρχεία είχε το εν λόγω αποθηκευτικό μέρα - δηλαδή αν είχε 2059 ή 2062).

Το αρχικό CD της λίστας Λαγκάρντ θα δώσει περισσότερα στοιχεία, αν βρεθεί, υποστήριξε ο Απόστολος Δελτσίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ