Τι ζητησε ο Λαφαζάνης για την υλοποίηση του αγωγού ΤΑΡ - iefimerida.gr

Τι ζητησε ο Λαφαζάνης για την υλοποίηση του αγωγού ΤΑΡ

EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευνοϊκά διακείμενος προς τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπό την προυπόθεση η Ελλάδα να έχει αντισταθμιστικά οφέλη.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο, ύστερα από την συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του TAP Ian Bradshaw και τον υπεύθυνο του αγωγού για την Ελλάδα Rikard Scoufia, αναφέρει: «οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσει διάλογος πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να υπάρξουν τα κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό από την κατασκευή και λειτουργία του ΤΑΡ».

Παράλληλα, ο υπουργός μίλησε για την ετοιμότητα της κυβέρνησης να βοηθήσει στην ταχύτατη υλοποίηση του έργου.

Οι αρμόδιοι για τον ΤΑΡ παρουσίασαν στον υπουργό αναλυτικά οικονομικά, τεχνικά και άλλα στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του αγωγού που θα διέρχεται από την Ελλάδα. Ο αγωγός θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμαπιτζαν μέσω Τουρκίας, Ελλάδας και Αλβανίας στην Ιταλία.

Η αρχική μεταφορική του ικανότητα είναι 10 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως με πρόβλεψη για διπλασιασμό της, ενώ εκτός από τη δυτική Ευρώπη στόχος είναι να τροφοδοτηθούν και χώρες των Βαλκανίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγωγός ΤΑΡ Παναγιώτης Λαφαζάνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ