Οι απίστευτες ατάκες στην απολογία Βλαστού: Η «πατσαβούρα» Λίτσα, το «Μαντουλίνι» και ο «καρμίρης» Ακης - iefimerida.gr

Οι απίστευτες ατάκες στην απολογία Βλαστού: Η «πατσαβούρα» Λίτσα, το «Μαντουλίνι» και ο «καρμίρης» Ακης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρεσιτάλ έδωσε ο Παναγιώτης Βλαστός μια και κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στόλισε με απίστευτα κοσμητικά επίθετα την εξαδέρφη του Λίτσα, υπερασπίστηκε το «Μαντουλίνι», και χαρακτήρισε καρμίρη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο βαρυποινίτης που ομολόγησε ότι βρίσκεται πίσω από την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, επί τρεις μέρες έδινε τη δική του οπτική στους ανακριτές, ενώ πρόκειται να οδηγηθεί ξανά μπροστά τους στην ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να συνεχίσει την απολογία του. «Αυτή η πατσαβούρα μόνο τον καφέ ήξερε να λέει και να ρίχνει τα χαρτιά», φέρεται να είπε για την ξαδέρφη του Ευαγγελία Βλαστού, η οποία αποκάλυψε τη δράση του ισοβίτη όταν εντόπισε πακέτο με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι της. «Έβαλα τη βόμβα στο σπίτι της με τέτοιον τρόπο για να μη σκάσει και τη δουν οι γείτονες. Ήθελα να καλέσουν την Αστυνομία για να της δημιουργήσουν πρόβλημα. Ήξερα ότι θα μιλήσει, αλλά δεν πίστευα ότι θα πει τόσα ψέματα και ότι θα έμπλεκε τόσο κόσμο. Αυτά που είπε καθώς και ότι έφτιαχνε βόμβες, είναι όλα ψέματα», φέρεται να είπε στους ανακριτές ο Παναγιώτης Βλαστός.

Η διαμάχη μεταξύ τους, σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκίνησε όταν εκείνος εμπιστεύτηκε στην ξαδέρφη του 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο ίδιος ισχυρίζεται μάλιστα ότι την είχε εξουσιοδοτήσει ώστε να «να κάνει τις δουλειές του» εκτός φυλακής έναντι του ποσού των 1.000 ευρώ που της το παραχωρούσε ως μισθό. Η Λίτσα ωστόσο, καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του. «Μου έφαγε όλα τα λεφτά», είπε στους ανακριτές κι εγώ της είπα «να κόψει τον λαιμό της να τα βρει και να μου τα δώσει», δήλωσε ο Βλαστός.

Η διαφωνία τους μεταξύ τους έχει να κάνει και με το ύψος του ποσού που ισχυρίζεται ότι έχασε ο Βλαστός με τον ίδιο να επιμένει ότι του «έφαγε» 1,5 εκατ. ευρώ. «Μου έφαγε 1,5 εκατ. ευρώ και όχι 250.000 ευρώ, που λέει η ίδια πως έχασε. Με έκλεψε και, όπως πληρώνω εγώ που έκλεψα, έτσι θέλω να πληρώσει κι εκείνη», δήλωνε συνεχώς ο Παναγιώτη Βλαστός που ισχυρίστηκε μάλιστα ότι είχε αναθέσει σε εκείνη και τον σύζυγό της να επενδύσουν πριν από λίγους μήνες, με χρήματα από το ποσό αυτό, στην αγορά ενός φούρνου γνωστής αλυσίδας. Η αγορά δεν έγινε ποτέ και σύμφωνα με τον Βλαστό του έδιναν διάφορες δικαιολογίες «ότι ο φούρνος δεν έβγαζε λεφτά» και ότι «δεν έκανε καλό ψωμί».

Όσον αφορά στη δικηγόρο του, το «Μαντουλίνι» όπως συνήθιζε να αποκαλεί στις συνομιλίες τους, δεν έχει καμία σχέση με κάποιο παράνομο ποσό. «Η Αδαμαντία δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα από λύτρα. Δεν της έδωσα ποτέ κανένα παράνομο ποσό», φέρεται να δήλωσε ο Βλαστός.

Όπως φαίνεται μάλιστα, η όλη διαδικασία ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική για τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος λίγο πριν οδηγηθεί στο γραφείο του ανακριτή, μοίραζε 200ευρα σε συγκρατούμενούς του που περίμεναν μαζί του στα κρατητήρια. Ο ισοβίτης, με το ιδιαίτερα βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, δε δίστασε να αποκαλύψει επίσης ότι γνώριζε το σημείο που φυλασσόταν η εξαδέρφη του που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ενώ παραδέχτηκε ότι βρίσκεται πίσω από την απαγωγή του επιχειρηματία Γιάννη Ζιώγα το 2001.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ρίξει τα πυρά του και στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Ευάγγελο Σμπώκο για τους οποίους φέρεται να είπε: «Άκης και Σμπώκος είναι και οι δύο καρμίρηδες. Τρώνε το φαγητό της φυλακής και κυκλοφορούν με τρύπια παπούτσια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ