Τσακώνονται Ντάισελμπλουμ και Ντε Γκίντος για την προεδρία του Eurogroup - iefimerida.gr

Τσακώνονται Ντάισελμπλουμ και Ντε Γκίντος για την προεδρία του Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τριβές στο εσωτερικό του Eurogroup αναμένεται να προκαλέσει η επιθυμία του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντεϊσελμπλούμ να παραμείνει στην προεδρία του σώματος, παρά το γεγονός ότι από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει δοθεί ατύπως το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στον ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος.

Ο Ντεϊσελμπλούμ μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση στο Άμστερνταμ που διοργάνωσε η εφημερίδα Volkskrant δήλωσε πως επιθυμεί μια δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του Eurogroup τον προσεχή Ιούνιο. «Θέλω να συνεχίσω. Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, πρόκειται να είμαι υποψήφιος».

Σημειώνεται πως η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, από τον προηγούμενο Αύγουστο έχει ξεκαθαρίσει ότι η Γερμανία θα υποστήριζε την υποψηφιότητα του ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος για τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

Τον Αύγουστο του 2014 και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ότι ο Ισπανός Λουίς ντε Γκίντος είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να διαδεχθεί τον Ολλανδό Γερούν Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup, όταν η θητεία αυτού του τελευταίου ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ