Αυτές είναι οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το επισιτιστικό πρόγραμμα - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το επισιτιστικό πρόγραμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ουσιαστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επισιτιστικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού προτάσσει ως βασικό μέλημα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ υπό την προεδρεία του Γ. Πατούλη συζητήθηκε η ανάμειξη της Ένωσης στο επισιτιστικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα με τίτλο «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους» για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε πως η ΚΕΔΕ θα έχει την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προάγοντας και αναδεικνύοντας τις συνεργασίες και τις εταιρικές σχέσεις σε τοπικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, τόνισε την αντίθεση της Αυτοδιοίκησης με τη διαμεσολάβηση ιδιωτών στη διαχείριση του προγράμματος.

Ακόμη, συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και Υπουργείου Εργασίας, ώστε στον επόμενο κύκλο του προγράμματος να επανεξεταστεί συνολικά το πλαίσιο λαμβάνοντας υπόψιν τις προτάσεις της Ένωσης των Δήμων, οι οποίες αναφέρουν

• την αύξηση του χρονικού διαστήματος υλοποίησής του σε 10-12 μήνες
• τη δυνατότητα διαδοχικής πρόσληψης του προσωπικού στους δήμους
• την επανεξέταση των κριτηρίων επιλογής των ανέργων.

Σχετικά με τα προγράμματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η ΚΕΔΕ προτείνει τη θεσμοθετημένη λειτουργία δημοτικών ιατρειών και φαρμακείων με την πιστοποίηση δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και την ουσιαστική αποκέντρωση υπηρεσιών υγείας μέσα από τη δημιουργία μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε τοπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ