H Zιλιέτ Μπινός ιδανική Αντιγόνη του Σοφοκλή [εικόνες] - iefimerida.gr

H Zιλιέτ Μπινός ιδανική Αντιγόνη του Σοφοκλή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νηφάλια αισθητική ομορφιά συνδυάζεται με μια αίσθηση αμφιθυμίας στην καρδιά του έργου του Σοφοκλή, γράφει ο Guardian για την Αντιγόνη που ανέβηκε με πρωταγωνίστρια την Ζιλιέτ Μπινός στο περίφημο Barbican του Λονδίνου και που στη συνέχεια να θα κάνει παγκόσμια περιοδεία.

H Zιλιέτ Μπινός ιδανική Αντιγόνη του Σοφοκλή  [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Στην παραγωγή του Van Hove είναι μια καθηλωμένη στο στόχο της, αμείλικτη γυναίκα, σχεδόν εμμονική με την έννοια του θανάτου: Αποφεύγει τα εύκολα μονοπάτια του πάθους, όμως υπάρχουν στιγμές που καταφεύγει στην στριγκλιά του οριακού πάθους, γράφει ο κριτικός του Guardian. Aντιθέτως ο Κρέων που ερμηνεύει ο Patrick O’Kane διατηρεί τη φωνή απαλή ακόμη και όταν αγγίζει τον δεσποτισμό.

H Zιλιέτ Μπινός ιδανική Αντιγόνη του Σοφοκλή  [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Αυτό όμως που κάνει αυτή την θεατρική παραγωγή πραγματικά ξεχωριστή, σύμφωνα με τoν Guardian, είναι η δημοκρατική της φύση. Αντί να υπάρχει χορός, κάθε μέλος του θιάσου εναλλάξ παίρνει το ρόλο του χορού-σχολιαστή. Ακόμη και η ίδια η Μπινός, μετά το θάνατο της Αντιγόνης, επιστρέφει ως ο Αγγελιοφόρος που εύγλωττα αφηγείται την τραγική μοίρα του γιού του Κρέοντα και της γυναίκας του.

H Zιλιέτ Μπινός ιδανική Αντιγόνη του Σοφοκλή  [εικόνες] | iefimerida.gr 2

O Guardian καταλήγει λέγοντας προς πρόκειται για μια ασυνήθιστη παραγωγή, με αργό ρυθμό, χαμηλόφωνο λόγο και φωτισμό που συνδυάζει το μυθικό με το πραγματικό. Οι βιντεοπροβολές παρουσιάζουν στο βάθος του σκηνικού συνεχώς τοπία, θολά τοπία πόλεων. «Η επιτυχία εδώ είναι η ικανότητα να φανταζόμαστε εξαρχής τρόπους παρουσίασης της αρχαίας τραγωδίας και να εισάγουμε εκ νέου το έργο του Σοφοκλή που είναι αινιγματικό, βαθύ και ταυτόχρονα γεμάτο με άλυτα πολιτικά ερωτήματα» καταλήγει ο Michael Billington. H παράσταση θα παρουσιάζεται ως τις 28 Μαρτίου στο Barbican και στη συνέχεια θα κάνει διεθνή περιοδεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ