Ποδοσφαιρικό Eurogroup στην Ελβετία – Διαπραγματεύσεις Κοντονή-Πλατινί για την ΕΠΟ - iefimerida.gr

Ποδοσφαιρικό Eurogroup στην Ελβετία – Διαπραγματεύσεις Κοντονή-Πλατινί για την ΕΠΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μέλλον του ελληνικού ποδόσφαιρου κρίνεται σε μεγάλο βαθμό σήμερα στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Εκεί που ο Σταύρος Κοντονής θα έχει συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί ζητώντας ουσιαστικά «κατάργηση» του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ.

Ο Σταύρος Κοντονής έκανε πράξη τα λεγόμενά του και πέταξε για την Ελβετία όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της UEFA αλλά και αξιωματούχους της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προκειμένου να πάρει τη συγκατάθεση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο ετοιμάζει.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται να συζητήσει με τον Γάλλο πρόεδρο περί του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, το οποίο θέλει να «αλλοιώσει» σε ένα βαθμό σε δύο βασικά σημεία. Στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ ώστε να μην ψηφίζουν πρόεδρο οι πρόεδροι των Ενώσεων αλλά το σύνολο των σωματείων και στην αλλαγή σύνθεσης και λειτουργίας των πειθαρχικών επιτροπών και τη στελέχωση τους μόνο με τακτικούς εν ενεργεία δικαστές που θα διορίζονται με κλήρωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν θα επιλέγονται από την ομοσπονδία.

Τα δύο αιτήματα του Κοντονή είναι δεδομένο πως θα ηχήσουν παράξενα στα αυτιά του Πλατινί, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει δηλώσει ότι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών στις ευρωπαϊκές χώρες ωστόσο ο κ.Κοντονής είναι έτοιμος να πείσει τον Γάλλο ότι για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές τομές.

Ο Υφυπουργός φυσικά θέλει τη συγκατάθεση του προέδρου της UEFA αφού δεν θέλει να διακινδυνέψει με πιθανή τιμωρία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ή των ελληνικών συλλόγων, σε περίπτωση που ο Πλατινί φανεί κάθε αντίθετος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ