Η πιο ακριβή ηλικία: Σε ποιο έτος της ζωής τους οι άνθρωποι σπαταλούν τα περισσότερα χρήματα - iefimerida.gr

Η πιο ακριβή ηλικία: Σε ποιο έτος της ζωής τους οι άνθρωποι σπαταλούν τα περισσότερα χρήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, πολλοί άνθρωποι περιμένουν ότι τα οικονομικά τους βάρη θα ελαφρυνθούν, όταν φτάσουν την ηλικία των 50 ετών.

Τα αποτελέσματα μια βρετανικής έρευνας, όμως, αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Οι οικονομικές επιβαρύνσεις γίνονται πιο έντονες στην ηλικία των 50 ετών, λόγω του ότι οι 50αρηδες αποτελούν την «γενιά σάντουιτς», δηλαδή το μέρος της οικογένειας που φροντίζει ταυτόχρονα για τα παιδιά της, αλλά και για τους ηλικιωμένους γονείς. Η έρευνα διαπίστωσε ότι αυτή η γενιά μπορεί να ξοδεύει τα περισσότερα λεφτά από κάθε ηλικιακή ομάδα κατά την διάρκεια των διακοπών της , αλλά ταυτόχρονα είναι και η γενιά που εξοικονομεί για την συνταξιοδότηση της.

Οι ειδικοί αναλύουν τους λόγους για τους οποίους πιστεύουν ότι η μέση ηλικία είναι η πιο επιβαρυντική οικονομικά: « Οι 50αρηδες έχουν αναλάβει όλα τα οικονομικά βάρη του σπιτιού καθώς πρέπει να πληρώνουν για το στεγαστικό δάνειο, για την εκπαίδευση των παιδιών και για τα καθημερινά έξοδα. Πέρα από αυτές τις δαπάνες, πολλοί μεσήλικες αναλαμβάνουν αυξημένες ευθύνες για την υποστήριξη των ηλικιωμένων συγγενών».

Ωστόσο, η καθημερινή μάχη με τις επιβαρύνσεις έχει και την θετική πλευρά της καθώς οι μεσήλικες αποταμιεύουν περισσότερα χρήματα για να έχουν ένα οικονομικό δίχτυ ασφαλείας για τα γεράματα τους. Βέβαια, η τωρινή οικονομική συγκυρία επιδρά αρνητικά στην αποταμίευση των χρημάτων, λόγω του γεγονότος ότι όλες οι οικογένειες δέχονται μεγαλύτερες δημοσιονομικές πιέσεις. Η μόνη ελπίδα που δίνουν στους 50αρηδες οι ειδικοί είναι ότι τα έξοδα τους θα μειωθούν δραστικά όταν φτάσουν στην ηλικιακή ομάδα των εξηντάρηδων καθώς τα παιδιά θα έχουν φύγει από το σπίτι και τα δάνεια θα έχουν αποπληρωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πενηντάρηδες έξοδα επιβαρύνσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ