Θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις ξεκαθαρίζει ο Χριστόφιας - iefimerida.gr

Θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις ξεκαθαρίζει ο Χριστόφιας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη, θα συνεχίσουμε», διεμήνυσε ο πρόεδρος Χριστόφιας για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ επανέλαβε πως «είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξερευνήσει και σίγουρα μακάρι να βρεθούν υδρογονάνθρακες».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «δεν έχουν να χάσουν οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας, σίγουρα έχουν να κερδίσουν. Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από την Τουρκία και από τον κ. Έρογλου».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι ενημέρωσε για το θέμα τον ΓΓ του ΟΗΕ και πως ο Μπαν Γκι-μουν υποσχέθηκε να μιλήσει γι' αυτά τα ζητήματα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, είπε ότι καμία αναφορά δεν έγινε και ούτε νομίζει ότι θα γίνει από τον κ. Μπαν, για να διακόψει ή να αναβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία τις έρευνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ