Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Ορόσημο μιας νέας εποχής χωρίς προκαταλήψεις ο Τσίπρας - iefimerida.gr

Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Ορόσημο μιας νέας εποχής χωρίς προκαταλήψεις ο Τσίπρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του στην ελβετική Le Temps, μίλησε για την νέα εποχή χωρίς προκαταλήψεις που άνοιξε για την Ελλάδα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελπίζουμε πως αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τον ερχομό μιας νέας γενιάς που ξέρει πως να απαλλαγεί από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Μέχρι τώρα η ελληνική πολιτική ελίτ ήταν η τελευταία στα Βαλκάνια από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Όμως η σελίδα πλέον έχει γυρίσει παντού», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει πως η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει πολλή δουλειά μπροστά της. Δεν έχει εκφράσει ακόμη δημόσια τις θέσεις της σχετικά με τη "Μακεδονία". Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές, δεν αποτελούμε προτεραιότητα τους αυτή τη στιγμή».

Στην συνέχεια, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις σχέσεις των δύο χωρών και την έλλειψη επικοινωνίας που υπήρχε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Προσπαθήσαμε να συνάψουμε συμφωνίες όσον αφορά κάποιες συνοριακές διελεύσεις ή την αποφυγή της διπλής φορολόγησης, όμως δεν έχουμε λάβει απαντήσεις τα τελευταία 25 χρόνια».

Όσον αφορά τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ τόνισε πως είναι αρκετά καλές,καθώς στην γείτονα χώρα δραστηριοποιούνται πάνω από 200 ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ οι εμπορικές συναλλαγές αγγίζουν το ένα δις. δολάρια ετησίως.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε και στην επιτακτική ανάγκη της χώρας του να ενταχθεί στην ΕΕ, υπογραμμίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα υλοποιηθούν εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και θα αντιμετωπιστούν εξωτερικές κρίσεις.

Ο Ιβάνοφ υποστή20ριξε πως η ένταξη στην ΕΕ είναι στρατηγικός στόχος και στηρίζεται από το 80-90% του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΓΔΜ Γκριγκόρι Ιβάνοφ Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ