Πρωινός καφές του πρωθυπουργικού επιτελείου στο καφενείο της Βουλής - iefimerida.gr

Πρωινός καφές του πρωθυπουργικού επιτελείου στο καφενείο της Βουλής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναλλακτικός «πρωινός καφές» για το πρωθυπουργικό επιτελείο. Ένα μίνι-brunch στη Βουλή για πέντε στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο, τον αναπληρωτή υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Αγγελο Τόλκα, τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας Γιώργο Πετρουλάκη, τον σύμβουλο Οικονομικών Κώστα Θέο και τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργο Ελενόπουλο, οι οποίοι σκέφτηκαν να κάνουν μια «τηλεδιασκεψη τετ-α-τετ» στο κυλικείο της Βουλής με καφέ, μπουγάτσες και τυρόπιτες, ανάμεσα σε iPad και blackberry.

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι «σφίγγα» λέγοντας απλώς ότι «όλα είναι ανοικτά» και πως «θα κάνουμε ότι χρειαστεί». Ωστόσο είναι προφανές ότι επίκειται επέκταση εργασιακής εφεδρείας ή και απ' ευθείας απολύσεις μέσω κατάργησης οργανισμών στο στενό δημόσιο τομέα. Αλλωστε το μεσοπρόθεσμο τα καλύπτει όλα: Προβλέπει 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 από το δημόσιο τομέα, χωρις να διευκρινίζει τον τρόπο (με απόλυση ή με εφεδρεία). «Είμαστε ανοικτοί σε όλα» απαντούν τα κυβερνητικά στελέχη με νόημα και προσθέτουν: «Ότι αποφασιστεί, εφόσον καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις, πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα...».

Ολα πάντως θα λήξουν απόψε στην δεύτερη τηλεδιάσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στις 20.00 και αύριο θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή ή το υπουργικό συμβούλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος, έχει πιάσει πάντως δουλειά από το πρωί διαψεύδοντας σε ξένα μέσα (Bloomberg, Reuters κ.λπ.) το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για δημοψήφισμα περί εξόδου από το ευρώ δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ