Στη φυλακή οδηγούνται η Αγγελική του Ξηρού και ο 39χρονος συνεργός

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγούνται στην φυλακή η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου και ο 39χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του βαρυποινίτη Χριστόδουλου Ξηρού μετά τις απολογίες τους στον εφέτη ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας.

Και οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που σχετίζονται με τη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης, φέρονται να έδωσαν τυπικές απολογίες στον ανακριτή.

«Δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω την διαδικασία, δηλώνω αναρχική», είπε η Αγγελική Σπυροπουλου στον ανακριτή ενώπιον του οποίου έδωσε τυπική απολογία. Εδώ και τέσσερις ήμερες η Αγγελική μετέχει μαζί με τα έγκλειστα μέλη της ΣΠΦ σε απεργία πείνας για την "άδικη και παράνομη" όπως ανέφερε στον ανακριτή προφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της 26χρονης συντρόφου του Γεράσιμου Τσακαλου.

Ο 39χρονος έδωσε επίσης τυπική απολογία και διάβασε ενα κείμενο που εχει γράψει με τις θέσεις του ενώπιον του ανακριτή. «Η Αγγελική Σπυροπουλου στάθηκε περήφανα και θαρραλέα απέναντι στους δικαστές» τόνισε ο συνήγορος της Φραγκισκος Ραγκουσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ