H ΝΔ θα καλύψει... διακριτικά τον Ψωμιάδη - iefimerida.gr

H ΝΔ θα καλύψει... διακριτικά τον Ψωμιάδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να καλύψει... διακριτικά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, που κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμά του λόγω καταδικαστικής απόφασης για παράβαση καθήκοντος, θα επιχειρήσει η ΝΔ, παρά τον "πάγο" που υπάρχει στις σχέσεις Ψωμιάδη-Σαμαρά. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στη λεωφόρο Συγγρού διερωτώνται πώς είναι δυνατόν να εκπέσει του αξιώματός του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με δεδομένο ότι -όπως λένε- η καταδικαστική απόφαση είναι ουσιαστικά στον αέρα. "Γαλάζια" επιτελικά στελέχη δικαιολογούν την παραπάνω εκτίμησή τους, υποστηρίζοντας ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δικάστηκε για μια υπόθεση, την περίοδο που ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές διερωτώνται "πώς είναι δυνατόν να εκπέσει από το αξίωμα του, για το οποίο εκλέχθηκε από τον ελληνικό λαό, για μια υπόθεση που έγινε στο παρελθόν όταν ήταν νομάρχης". Το εν λόγω επιχείρημα αναμένεται να χρησιμοποιήσει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης.
Πάντως, η στάση που θα κρατήσει επισήμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε σημαίνει ότι έχουν λιώσει οι πάγοι μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Αντιθέτως, οι δύο άνδρες ουδέποτε βρήκαν κοινό σημείο επαφής, έπειτα από την "απειλή" του κ. Σαμαρά πως θα απέσυρε το χρίσμα του από την υποψηφιότητα Ψωμιάδη, αν κατερχόταν ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο αδελφός του, Διονύσης. Και μπορεί ο κ. Ψωμιάδης να έκανε πίσω και να μην συμπεριέλαβε τον αδελφό του στο ψηφοδέλτιό του, αλλά τον έχρισε -σύμφωνα με το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος του Καλλικράτη- πρώτο τη τάξει αντιπεριφερειάρχη και υπεύθυνο της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ενοχληθεί πολύ και από τις συνεχείς εκκλήσεις Ψωμιάδη περί "επανένωσης της Κεντροδεξιάς", ενώ στη Συγγρού έχουν φτάσει και οι πληροφορίες πως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ετοιμάζει κόμμα "Βόρειας Ελλάδας", προκειμένου να γίνει κι εκείνος ένας ακόμη ένοικος στην "κεντροδεξιά πολυκατοικία". Όμως, ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι σ' αυτή τη φάση δεν επιθυμεί να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο, εξ ου και έδωσε εντολή να καλυφθεί διακριτικά ο κ. Ψωμιάδης από τον εκπρόσωπο της ΝΔ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ