Πώς κάθισαν στο Προεδρικό στο γεύμα κορυφής: Διαγωνίως και σε... απόσταση ασφαλείας Τσίπρας-Σαμαράς

Διαγωνίως και σε.. απόσταση ασφαλείας κάθισαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του διαδόχου του Προκόπη Παυλόπουλου, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στην χωροταξική κατανομή των θέσεων στο ορθογώνιο τραπέζι του προεδρικού Μεγάρου, ο Κάρολος Παπούλιας και ο Προκόπης Παυλόπουλος κάθισαν στις κορυφές.

Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τοποθετήθηκε δεξιά του απερχόμενου Προέδρου έχοντας απέναντί του τον Πέτρο Μολυβιάτη.

Δεξιά του νέου Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου, έκατσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, έχοντας απέναντί του τον πρέσβη ε.τ Γιώργο Γεννηματά, ο οποίος θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στην μέση του τραπεζιού κάθισαν ο πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος, ο οποίος θα αναλάβει επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της προεδρίας. Απέναντί του ο Κωνσταντίνος Μπίτσιος, απερχόμενος γ.γ. της Προεδρίας ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλαμβάνει πλέον αντιπρόεδρος του ΣΕΒ.

Η συζήτηση περιεστρέφη πάντως σε «ανώδυνα» ή στρατηγικά θέματα γεωπολιτικής, ώστε να αποφευχθούν τυχόν «κόντρες» εν μέσω τυρού και αχλαδιού στο γεύμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ