Spiegel: Η παράνοια της ελληνικής κυβέρνησης – Ιντριγκες, ίντριγκες παντού

«Παρανοϊκή» χαρακτηρίζει την ελληνική κυβέρνηση το γερμανικό περιοδικό Spiegel, υποστηρίζοντας ότι βλέπει παντού συνωμοσίες.

Σε άρθρο με τίτλο «Η παράνοια της ελληνικής κυβέρνησης: ίντριγκες, ίντριγκες παντού», το περιοδικό τονίζει ότι αντί να βρεθεί αντιμέτωπη με την πραγματικότητα βλέπει παντού συνωμοσίες τις οποίες επικαλείται για να καλύψει τις ανεπάρκειές της.

Το δημοσίευμα υπογράφει ο Γιώργος Χρηστίδης ο οποίος κάνει λόγο για το χάος που προκλήθηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες με αφορμή το ζήτημα των κέντρων κράτησης, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ίδια δικαιολογία εντός και εκτός της χώρας.

«Οι εχθροί της αριστερής κυβέρνησης βρίσκονται παντού. Στο εξωτερικό την τελευταία βδομάδα ήταν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, έλεγε ο πρωθυπουργός, ενώ στο εσωτερικό είναι τα ασφαλιστικά ταμεία που αρνούνται να διαθέσουν τα αποθεματικά τους», σημειώνει ο αρθρογράφος και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει την αναζήτηση του επόμενου εχθρού και όχι να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

«Το πιο απλό πράγμα από όλα είναι να ψάχνεις έναν αποδιοπομπαίο τράγο» σημειώνει ο αρθρογράφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Spiegel ελληνική κυβέρνηση μετανάστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ