Aρθρο-παρέμβαση για τις εξελίξεις στην Κεντροδεξιά από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο

Μέσω ενός άρθρου του και λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της και μόλις τρεις μέρες πριν τη συνεδρίαση Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα τον απολογισμό των πρόσφατων εκλογών, επιλέγει να παρουσιάσει ένα πλαίσιο ιδεών και προτάσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χώρος της Κεντροδεξιάς, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Επισημαίνοντας την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να λειτουργήσει εκ νέου με σύγχρονους όρους Παράταξης, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οφείλουμε να ενώσουμε ξανά όλα τα κομμάτια. Να καταστούμε και πάλι ένας πλουραλιστικός πολιτικός οργανισμός. Αυθεντικό προϊόν των σημερινών ζυμώσεων της κοινωνίας και των ρευμάτων που διαμορφώνονται, ως συνέπεια των τεράστιων αλλαγών στην καθημερινότητα. Που δε θα καλύπτεται από τον όρο «κόμμα», αλλά θα είναι στην ουσία Παράταξη και Κυψέλη ιδεών για μια παραγωγική Ελλάδα προσφέροντας έδαφος σε όλα τα «λουλούδια» του συντηρητικού και του φιλελεύθερου χώρου να ανθίσουν, υπό μια κοινή καταστατική συνισταμένη».

Παράλληλα, ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία υποχρεούται να αναγεννηθεί σε κάτι νέο, οργανωτικά μοντέρνο και ιδεολογικά ελκυστικό. Προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρεί επιβεβλημένη την ανάγκη δημιουργίας εσωκομματικών πολιτικών τάσεων εντός μια μεγάλης Παράταξης που θα λειτουργεί υπό συνθήκες αυξημένης εσωκομματικής δημοκρατίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Φαντάζομαι τη «Νέα Δημοκρατία του αύριο» ως ένα πυρήνα αρχών και προσώπων, συνδεδεμένο με τάσεις και πολιτικές κινήσεις,που θα παράγει καθαρές πολιτικές θέσεις. Κι’ αν κάποτε ορισμένοι θεωρούσαν πως η εξουσία αποτελεί την ισχυρότερη συγκολλητική ουσία της πολυφωνίας, σήμερα οφείλουμε να αποδώσουμε αυτό το ρόλο στην εσωκομματική δημοκρατία. Όσο μεγαλύτερη είναι η νομιμοποίηση της κεντρικής απόφασης από τα θεσμικά όργανα, τόσο ισχυρότεροι είναι οι δεσμοί που αναπτύσσονται μέσα σε ένα πολιτικό οργανισμό».

Ενώ για τη σχέση της «Νέας Δημοκρατίας του Αύριο» με τους πολίτες, ο 35χρονος πολιτικός επισημαίνει: «Είναι χρέος μας, να συναντήσουμε ξανά την κοινωνία, μέσα από ένα πολιτικό οργανισμό βασισμένο στη λογοδοσία και τη σύνθεση, όπου ο ηγέτης δε θα μπορεί να στοχοποιείται ως το μόνο πρόβλημα. Έναν οργανισμό με θεμελιώδη νοοτροπία έκφρασης των ανθρώπων της παραγωγής, της δημιουργίας και της λογικής. Με οργάνωση ανάλογη του ιδεολογικού και πολιτικού μας προσανατολισμού και όχι μέσα από ξεπερασμένες δομές, για τη διατήρηση των οποίων έχουμε όλοι ευθύνη τα προηγούμενα χρόνια. Με πολιτικό πρόγραμμα, που θα αποτυπώνει την ιδεολογική μας φυσιογνωμία και θα αποτελεί τη βάση οποιασδήποτε στρατηγικής και όχι το αντίστροφο. Με την ιδιωτική οικονομία, τα σύγχρονα ανθρώπινα δικαιώματα και το μικρό, ευέλικτο κράτος στην προμετωπίδα των θέσεων μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ