O Πέτρος Μάρκαρης στον ΙΑΝΟ

Απόψε το βράδυ τον ΙΑΝΟ της Αθήνας επισκέπτεται ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς στο café του ΙΑΝΟΥ».

Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου θα συνομιλήσει με τον Πέτρο Μάρκαρη για τη ζωή και τα βιβλία του και μαζί θα σχολιάσουν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και όχι μόνο. Μια γενικότερη συζήτηση γύρω από τη ζωή, την κοινωνία, την συγγραφική τέχνη.

«Δε θα είχα καταλήξει ποτέ στο μυθιστόρημα, αν δεν είχε εμφανιστεί μπροστά μου ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος. Ή όποια επιτυχία μου ως μυθιστοριογράφου είναι πρώτα δική του», εξομολογείται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο Κατ’ εξακολούθηση ο Πέτρος Μάρκαρης. Πράγματι, ο αστυνόμος Χαρίτος είναι ένας από τους πιο αγαπημένους λογοτεχνικούς ήρωες, αναγνωρίσιμος ακόμη κι από ανθρώπους που δεν έχουν διαβάσει ούτε μία από τις περιπέτειές του. Οι ιστορίες του αστυνόμου Χαρίτου έχουν μεταφραστεί σε 15 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 20 χώρες. Ο Πέτρος Μάρκαρης έχει τιμηθεί με το βραβείο «Γκαίτε» στη Γερμανία καθώς και με τα βραβεία «Ρέημοντ Τσάντλερ» στην Ιταλία και «Πέπε Καρβάλιο» στην Ισπανία. Το 2013 κέρδισε το Ευρωπαϊκό βραβείο Αστυνομικού Μυθιστορήματος του γαλλικού περιοδικού Le Point. Τα βιβλία του Πέτρου Μάρκαρη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

INFO
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, ώρα 20:30
IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και στο www.ianos.gr







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πέτρος μάρκαρης Ιανός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ