Αποκλειστικό: Ποιον έμπειρο πρέσβη τοποθετεί ο Προκόπης Παυλόπουλος γενικό γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Εναν από τους πλέον έμπειρους διπλωμάτες επέλεξε ο Προκόπης Παυλόπουλος, να τοποθετήσει στην νευραλγική θέση του γενικού γραμματέα της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί, διασταυρωμένες πληροφορίες του iefimerida.gr αποκαλύπτουν ότι η επιλογή του νεοεκλεγέντος προέδρου θα είναι ο Πρέσβης επί τιμή Γεώργιος Γεννηματάς. Εχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Πέτρο Μολυβιάτη αλλά και τον νυν υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Κατά την μακρόχρονη διαδρομή του στο διπλωματικό Σώμα, ο κ. Γεννηματάς υπηρέτησε σε πολλές θέσεις εσωτερικού και εξωτερικού: Υπήρξε πρέσβης στη Δαμασκό και τη Λισσαβόνα, επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, πρεσβευτής - σύμβουλος στη Μόσχα ενώ αφυπηρέτησε από την θέση του πρέσβη της χώρας μας στην Αγκυρα. Από το 2001 έως και 2005 εκτέλεσε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντού Πολιτικών Υποθέσεων και Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών

Ο κ. Γεννηματάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1945. Σπούδασε Νομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εισήλθε στο Διπλωματικό Σώμα το 1972.

Είναι γνώστης Αγγλικής, Γαλλικής και Ισπανικής, νυμφευμένος, με τρία παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ