Συνάντηση Σκουρλέτη με τους απολυμένους της Χαλυβουργίας - iefimerida.gr

Συνάντηση Σκουρλέτη με τους απολυμένους της Χαλυβουργίας

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με βασικό αίτημα την ανάκληση των ομαδικών απολύσεων που έγιναν από την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2014, υποδέχτηκε η επιτροπή απολυμένων της «Χαλυβουργίας Ελλάδος, τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη.

Στην συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, η επιτροπή ζήτησε την στήριξη των απολυμένων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άνεργοι 3.5 χρόνια.

Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει την δυνατότητα στήριξης των απολυμένων και των οικογενειών τους, τονίζοντας πως «ο πολύμηνος αγώνας των χαλυβουργών αποτέλεσε σύμβολο για ολόκληρη την εργατική τάξη».

Παράλληλα, μίλησε για την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης,η οποία είναι καθοριστική για την συμβολή των ανέργων.

«Οι επερχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις ομαδικές απολύσεις, θα θέσουν περιορισμούς στην πραγματοποίηση απολύσεων και θα ενισχύσουν τις διαπραγματευτικές δυνατότητες των σωματείων των εργαζομένων», είπε.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε συνάντηση με με μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικισμού ΟΕΚ «Μελίνα Μερκούρη», οι οποίοι ζήτησαν διευκολύνσεις για την αποπληρωμή δανείων του ΟΕΚ αλλά και με εκπροσώπους των εργαζομένων των «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα», οι οποίοι μετά την πτώχευση της εταιρείας παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ