Ερωτικά γράμματα, μυστικά ραντεβού, μια εγκυμοσύνη και μετά η Επανάσταση - Η κρυφή ερωμένη του Φιντέλ [εικόνες]


Εφυγε, πλήρης ημερών, στα 89 της χρόνια στην Αβάνα η πρώην αγαπημένη και μητέρα ενός από τα παιδιά του Φιντέλ Κάστρο, Ναταλία Ρεβουέλτα.

Ηταν η καλλονή της υψηλής κοινωνίας της Αβάνας, ζωηρή σύζυγος διάσημου χειρουργού, μια γυναίκα με ακριβά γούστα αλλά και επαναστατική διάθεση. Αυτός ήταν ένας επαναστάτης, με μια σύζυγο, έναν γιο και αρκετούς απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και ένα φιλόδοξο σχέδιο ανατροπής του συντηρητικού δικτάτορα της Κούβας.


Η σχέση του Φιντέλ Κάστρο και της Ναταλία Ρεβουέλτα ξεκίνησε σαν μια σαιξπηρική τραγωδία: Δύο νέοι εραστές από διαφορετικούς κόσμους συναντιούνται και σχεδιάζουν μαζί μια πολιτική ανατροπή. Μυστικές συναντήσεις, ερωτικά γράμματα, μια μυστική εγκυμοσύνη, ένα παιδί και πρόταση γάμου που απορρίφθηκε συνθέτουν μια ιστορία μεγάλης αγάπης.

Μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Αλίνα, σήμερα 59 ετών, αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Κι αυτό γιατί τότε ο Φιντέλ Κάστρο ήταν παντρεμένος με την Μίρτα Ντιάζ-Μπάλαρτ.

Η σχέση τους τελείωσε όπως και ξεκίνησε, άδοξα. Ο Κάστρο έπρεπε να «βάλει την επαναστάτη πάνω από την προσωπική του ζωή» δήλωσε το 2008, η Ρεβουέλτα στην ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia».

«Φλέγομαι. Γράψε μου, γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τα γράμματά σου», φέρεται να της έγραφε ο Κομαντάντε από τη φυλακή. Μάλιστα, λέγεται ότι ο γάμος του με την Μπάλαντ έληξε όταν ένα από τα γράμματα έπεσαν κατά λάθος στα χέρια της. Το 1955, οπότε και ο Κάστρο αποφυλακίστηκε, έγιναν ζευγάρι.

Εκείνη τότε έμεινε έγκυος, ωστόσο δεν ενημέρωσε τον Κάστρο ο οποίος έφυγε για το Μεξικό. Ο κουβανός ηγέτης της ζήτησε να τον ακολουθήσει, αλλά εκείνη πίστευε ότι δεν θα επιβίωνε από την επανάσταση. Η Αλίνα γεννήθηκε το 1956 και ο Κάστρο επέστρεψε στην Κούβα. Την αναγνώρισε όταν εκείνη ήταν 12 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ