Αναστασιάδης για τουρκικές προκλήσεις: Δεν γίνεται οι παραβιάσεις να μένουν στο απυρόβλητο - iefimerida.gr

Αναστασιάδης για τουρκικές προκλήσεις: Δεν γίνεται οι παραβιάσεις να μένουν στο απυρόβλητο

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σχολίασε τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, καλώντας την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ να πάρουν θέση.

«Δεν είναι δυνατόν να ακολουθείται πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών και κάποιες παραβιάσεις να μένουν στο απυρόβλητο, ενώ άλλες να αντιμετωπίζονται με μεγεθυντικό φακό», ανέφερε στο ΡΙΚ.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, παράλληλα, μίλησε με δυσαρέσκεια για τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Λευκωσία, Τζόν Κόνιγκ και την πράξη του να συνδυάσει την επίσκεψή του στην Ρωσία με την δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ. Ο Αναστασιάδης έκανε λόγο για «άκρως αντιδιπλωματική»συμπεριφορά από την πλευρά του Αμεριακανού πρεσβευτή, τονίζοντας πως οι ανώτατοι αξιωματούχοι καθορίζουν τις σχέσεις των χωρών.

«Αντί να βοηθά στη βελτίωση των σχέσεων, συμβάλλει συνεχώς στη δημιουργία ψυχρότητας, δεν επιτελεί το καλύτερο ούτε για τη χώρα του, ούτε για τη χώρα στην οποία είναι διαπιστευμένος», σχολίασε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος Nίκος Αναστασιάδης Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ