Σαλάτα νισουάζ, «πειραγμένη» με ελληνικό τρόπο

Πειράξαμε μια κλασική γαλλική σαλάτα και έγινε νόστιμη.

Είναι πραγματικά μια δροσερή και χορταστική σαλάτα ταυτόχρονα. Στη Γαλλία δεν κάνουν όσα θα σας προτείνω, αλλά η δική μου είναι καλύτερη. Σύνολο θερμίδων, μόνο 291.

Υλικά

  • Σαλάτα παντός τύπου, στα σούπερ μάρκετ (όχι μαρούλι)
  • Κονσέρβα τόνου, σε γυάλινο κουτί για περισσότερη ποιότητα και ασφάλεια
  • Λίγα πράσινα φασολάκια βρασμένα
  • 4 βραστές πατατούλες, μικρές
  • 1 κουταλάκι γκυκού κόκκινο ξύδι
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon
  • 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
  • 2 βρασμένα αυγά ξερά
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1/2 κρεμμύδι σε λεπτές μακριές φετούλες
  • 8 μαύρες ελιές
  • Λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Πλύντε φύλλο-φύλλο, πολύ προσεκτικά τη σαλάτα
  • Μην αγοράζετε συσκευασμένη
  • Βράστε φασολάκια και πατατούλες μαζί (ίσως χρησιμεύσουν και σε κάτι άλλο)
  • Τοποθετήστε τη σαλάτα σε σαλατιέρα
  • Αλατίστε ελαφρά
  • Προσθέστε όλα τα υλικά
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε μουστάρδα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού
  • Προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Περιχύστε τη σαλάτα, λίγο μαϊντανό από πάνω
  • Αν θέλετε, βάζετε καλαμπόκι αντί για φασολάκια, ή προσθέτετε κάπαρη

Μπορείτε να κάνετε την ελληνική σας νισουάζ «υπερπαραγωγή»:

Η κλασική νισουάζ (πήρε το όνομά της από την πόλη Νίκαια της Γαλλίας) τρώγεται με κοτόπουλο και δεν έχει ελιές-κρεμμύδι-κάπαρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή νισουάζ πειραγμένη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ