«Η Ρωσία δεν θα είναι ποτέ ίδια» -Ο ρωσικός τύπος για τη δολοφονία Νεμτσόφ - iefimerida.gr

«Η Ρωσία δεν θα είναι ποτέ ίδια» -Ο ρωσικός τύπος για τη δολοφονία Νεμτσόφ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο μέρες μετά την δολοφονία του χαρισματικού ηγέτη της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία και σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου και του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Μπόρις Νεμτσόφ, ο Ρωσικός Τύπος στην πλειονότητά του μιλά για σοκ στο οποίο βρίσκεται η Ρωσία, καταγγέλλοντας συγχρόνως το «κλίμα φόβου» που επικρατεί.

Η καθημερινή εφημερίδα Kommersant βλέπει πίσω από τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης πολιτικό κίνητρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η δολοφονία αποτελεί ένα σημαντικό ψυχολογικό εμπόδιο που πέρασε η Ρωσία, η οποία δεν θα είναι ποτέ η ίδια».

Ο αντίκτυπος της δολοφονίας του θα μπορούσε να επηρεάσει μέχρι και την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας και «να γίνει ένα ισχυρό επιχείρημα για τους υποστηρικτές μιας σκληρής πολιτικής έναντι της Μόσχας» καταλήγει η Kommersant.

Η οικονομική εφημερίδα Vedomosti υποστηρίζει από την πλευρά της ότι «Εδώ και πολύ καιρό ζούμε σε μια χώρα όπου η διαφωνία ισοδυναμεί με προδοσία και για αυτό τον λόγο μπορεί να δολοφονηθούμε» ενώ χαρακτηρίζει την διαδήλωση μνήμης προς τον Νεμτσόφ ως μια «πορεία ενάντια στον φόβο».

Από την πλευρά της η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Novaïa Gazeta αναφέρει ότι ο Νεμτσόφ είχε δεχτεί αρκετές φορές απειλές για τη ζωή του, χωρίς ωστόσο να τις πιστεύει και παραθέτει απόσπασμα από συνέντευξη που είχε πάρει από τον Νεμτσόφ τον περασμένο Απρίλιο: «Δεν γνωρίζω αν μπορούν να με σκοτώσουν, ξέρω όμως σίγουρα ότι μπορούν να με στείλουν στη φυλακή».

Στον αντίποδα, η εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda δεν πιστεύει ότι πρόκειται για πολιτικά υποκινούμενη δολοφονία: «Ποιος από εμάς σκοτώνει εδώ για καθαρά πολιτικούς λόγους; Δεν είμαστε Ουκρανία. Για τα χρήματα σκοτώνουμε, για την πολιτική όχι» υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Novaïa Gazeta το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: «Η δολοφονία του Νεμτσόφ είναι ένα σημείο χωρίς επιστροφή, μια ριζική αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Ρωσία, τις επιπτώσεις της οποίας κανείς δεν μπορεί ακόμα να φανταστεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρωσικός Τύπος Νεμτσόφ δολοφονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ