Στρατούλης: Εγώ δεν θα μιλήσω με τους θεσμούς για νομοσχέδιο, ας μιλήσει ο Βαρουφάκης

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι ανεξάρτητα από όποια διαπραγμάτευση, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Στρατούλης επεσήμανε πως «πριν από τους θεσμούς, προηγούνται οι ανάγκες των ανθρώπων, προηγείται η ανάγκη να αντιμετωπίσεις την ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια». Μάλιστα, τόνισε πως ο ίδιος δεν σκοπεύει να μιλήσει με τους «θεσμούς» και ανέφερε: «Δεν υπάρχει υποχρέωση από κάθε υπουργό να μιλήσει με τους "θεσμούς". Δεν υπάρχει πια Τρόικα, με τους "θεσμούς" μιλάει ο υπουργός Οικονομικών»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, ενώ τόνισε ότι εκείνος ως υπουργός δεν θα στείλει τίποτα στους «θεσμούς», καθώς, όπως είπε, «τα νομοσχέδια δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος».

Όπως είπε, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες τον μήνα σε νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, δεν μπορούν να το πληρώσουν και τους έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ