Οι λύσεις του Μισέλ Πλατινί για τη βία στα ελληνικά γήπεδα - iefimerida.gr

Οι λύσεις του Μισέλ Πλατινί για τη βία στα ελληνικά γήπεδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις δικές του προτάσεις κατέθεσε ο Μισέλ Πλατινί προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να καταπολεμήσει τη βία στα γήπεδα.

Να εφαρμοστεί το banning order όπως συμβαίνει και στην Αγγλία πρότεινε ο Μισέλ Πλατινί για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας στους αγωνιστικούς χώρους σε όλη τη χώρα μας.
Ο πρόεδρος της UEFA, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», υπογράμμισε ότι η αναστολή της αγωνιστικής του πρωταθλήματος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα και κατέθεσε την άποψή του.


Τι είναι το banning order; Πρόκειται -αρχικά- για την εύρεση των ατόμων που συμμετείχαν σε επεισόδια σε αγωνιστικούς χώρους στα οποία -στη συνέχεια- επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου σε αθλητικές εγκαταστάσεις για να παρακολουθήσουν αγώνες για ένα χρονικό διάστημα το οποίο καθορίζεται από τις Αρχές.

«Δεν νομίζω ότι η αναβολή μίας ή και παραπάνω αγωνιστικών μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα. Το μόνο που εξυπηρετεί η αναβολή μιας αγωνιστικής είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όταν έχει συμβεί κάτι και βοηθά στο να πέσουν οι τόνοι. Από εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω», τόνισε –αρχικά- και συνέχισε: «Λύση δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν την πληρώσουν κάποιοι από τους υπαίτιους των επεισοδίων και όσο μένουν ατιμώρητοι. Ας μπουν οι πρώτοι... μέσα, μόνο τότε θα δείτε προκοπή. Και ας μη μιλήσω για φυλακή. Ας εφαρμόσετε "banning order" των Άγγλων. Για μένα αυτό είναι και το πλέον αποτελεσματικό σύστημα απ΄ όσα έχουμε μελετήσει ως UEFA. Εντοπισμός των ταραχοποιών από τις κάμερες, απόδειξη της ενοχής τους και απαγόρευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά καθοριστικό», κατέληξε ο Πλατινί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μισέλ Πλατινί Ποδόσφαιρο βία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ