Η αντίδραση της ΝΔ στην ομιλία Τσίπρα: Σε εικονική πραγματικότητα ο πρωθυπουργός, ψεύδεται ανοιχτά - iefimerida.gr

Η αντίδραση της ΝΔ στην ομιλία Τσίπρα: Σε εικονική πραγματικότητα ο πρωθυπουργός, ψεύδεται ανοιχτά

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση πέρασε η Νέα Δημοκρατία μετά από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας εκ νέου απάντηση στο αν και πότε θα περάσει από τη βουλή η συμφωνία για την παράταση του προγράμματος.

Ο Κώστας Καραγκούνης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έδωσε γενικόλογες υποσχέσεις, όταν ο υπουργός Οικονομικών «ήδη σήμερα το πρωί εξήγγειλε νέους φόρους», ενώ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «εξακολουθεί να βρίσκεται σε εικονική πραγματικότητα και να ψεύδεται ανοιχτά» και ότι «κοιτάζοντας με φόβο την καινούρια πραγματικότητα κάνει το απίστευτο λάθος να ξεκινά έναν νέο κύκλο επιθέσεων προς τους εταίρους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δημιουργεί πάλι εχθρούς και πόλωση, με εκείνους με τους οποίους διαπραγματεύεται. «Και δεν καταλαβαίνει ότι αυτό φέρνει τη χώρα σε ακόμα χειρότερη απομόνωση» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση στο Eurogroup περιλαμβάνει και το μνημόνιο και την Τρόικα, και τα πλεονάσματα των επομένων ετών, που η προηγούμενη κυβέρνηση διαπραγματευόταν τη μείωσή τους.

«Ταμειακό πρόβλημα δεν βρήκε, ταμειακό πρόβλημα δημιούργησε διότι ο ίδιος και το κόμμα του καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει τους φόρους, που τώρα αγωνίζεται απεγνωσμένα να τους μαζέψει. Και τις τράπεζες τις βρήκε πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες. Βρήκε ταυτόχρονα ανάκαμψη, που τώρα την μετατρέπει σε ύφεση και πλεονάσματα που τώρα τα μετατρέπει σε ελλείμματα» συνέχισε ο κ. Καραγκούνης.

«Ολα τα ψέματα που λέει δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια που τώρα αναγκάζεται να παραδεχτεί. Οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαζε τη χώρα από το μνημόνιο. Οδηγεί τη χώρα σε νέα ανάγκη για δανεικά, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαζε τη χώρα από τον αναγκαστικό δανεισμό», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Καραγκούνης, τόνισε ότι η ΝΔ «βεβαίως και θα ψηφίσει την εξεταστική για το μνημόνιο», αλλά, όπως ανέφερε, «φυσικά θα ακολουθήσει και μια ακόμα εξεταστική, που θα διερευνήσει ποιοι και γιατί απέτρεψαν την έξοδό μας από το μνημόνιο φέτος και μας οδηγούν με φόρα σε νέο μνημόνιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Καραγκούνης Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ