Σινεφίλ αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη - iefimerida.gr

Σινεφίλ αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, που μας είπε το στερνό αντίο τον περασμένο Μάρτιο, διοργανώνουν η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολές κινηματογραφικών ταινιών («Στέλλα», «Δράκος», «Το Κανόνι και τ' αηδόνι» και «Η Χιονάτη και τα Επτά Γεροντοπαλίκαρα»), που βασίζονται σε δικό του σενάριο, ή σκηνοθεσία και τις οποίες θα προλογίσουν άνθρωποι από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, συνεργάτες, κριτικοί κινηματογράφου και ακαδημαϊκοί. Τέλος το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 21.30 στην Τεχνόπολη θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου, του Βασίλη Γισδάκη και του Θεολόγου Κάππου με τους κύκλους τραγουδιών από τα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Γειτονιά των αγγέλων» και «Μαουτχάουζεν».
Οι προβολές θα γίνουν στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς ( Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός), αλλά σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθούν στη χειμερινή αίθουσα.
Σε όλες τις εκδηλώσεις (προβολές και συναυλίες) οι τιμές εισιτηρίων θα είναι: 7€ (κανονικό), 4 € (φοιτητικό)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 29/09
21.00 «Η Χιονάτη και τα Επτά Γεροντοπαλίκαρα». Θα προλογίσουν ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, κριτικός κινηματογράφου και ο Γιώργος Λαζαρίδης, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός.
23.00 «Ο Δράκος». Θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος.

Παρασκευή 30/09
21.00 «Το Κανόνι και τ' αηδόνι». Θα προλογίσει η Κατερίνα Καμπανέλλη, σκηνογράφος-ενδυματολόγος και κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
23.00 «Στέλλα». Θα προλογίσει η Μαρία Κομνηνού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Σάββατο 1/10
21.30 Συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου, του Βασίλη Γισδάκη και του Θεολόγου Κάππου(«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Προαύλιο αίθουσας «Νίκος Γκάτσος», Πειραιώς 100, Γκάζι.)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ