Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι κατέθεσε ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που είδε τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι κατέθεσε ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που είδε τη λίστα Λαγκάρντ

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κατάθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού οικονομικών συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα της δικής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Στον μάρτυρα είχε παραδώσει ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός το cd για να το ερευνήσει και να τον ενημερώσει για το ποια ήταν τα είκοσι μεγαλύτερα ποσά της λίστας.

Πρόεδρος (Νικος Πάσσος): Ποια ήταν η μεγαλύτερη κατάθεση που είδατε;

Μάρτυρας: Πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια.

Πρόεδρος: Οι άλλοι τι καταθέσεις είχαν ;

Μαρτυρας: 20.000.000

Πρόεδρος: Α φτωχάδακια ήταν...

Την επίμαχη λίστα ο Γιώργος Αγγελοπουλος είπε ότι του την έδωσε ο πρώην υπουργός το τελευταίο διάστημα του 2010 και συγκεκριμένα στο τέλος του χρόνου. Οταν τον ενημέρωσε για τα ποσά έκανε ένα φάκελλο με τους 20 μεγάλοκαταθέτες και έβαλε μέσα το cd και το άφησε στον φοριαμό. Οπως είπε μετά ο πρώην υπουργός του είπε: «ο,τι έκανες στο σκληρό δίσκο διάγραψέ το».

Όπως είπε ο μάρτυρας Αγγελόπουλος εκείνη την εποχή δεν γνώριζε τίποτα για λίστα Λαγκάρντ. Συνέδεσε τη δουλειά που είχε κάνει μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο μάρτυρας μάλιστα ήταν κατηγορηματικό ότι επέστρεψε το πρωτότυπο cd, το οποίο όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει πλέον στη δικογραφία.

Εισαγγελέας: Ο υπολογιστής σας τι έγινε;
Μάρτυρας: Ο χώρος είχε αλλάξει πολύ. Πήγα με έναν εισαγγελέα και έναν υπάλληλο από το ΣΔΟΕ και υπέδειξα δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ήταν ίδια μάρκα με τον δικό μου.

Εισαγγελέας (Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου): Αν είχε βρεθεί ο υπολογιστής εκείνος θα λύνονταν τα πάντα. Θα βρίσκαμε τι είχε μέσα το cd. Με προβληματίζει το χρήμα που έχει δώσει η Πολιτεία για να γίνει αυτή η δίκη. Πολλά λεφτά.

Αρεοπαγίτης (Κωνσταντινος Τσόλας): Αν σας φέρουμε το cd που μας έστειλαν οι Γάλλοι θα μπορέσετε να καταλάβετε αν υπάρχουν διαφορές με αυτό που είδατε εσείς; Οσο εσείς ψάχνατε το cd σας ενόχλησε κανείς;

Μάρτυρας: Οχι

Αρεοπαγίτης: Στο στικάκι που αντιγράφηκε το cd μπορεί να υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη της δικής σας επεξεργασίας;

Μάρτυρας: Δεν είμαι και CSI. Το θεωρώ πιθανό. Στην πληροφορική όλα γίνονται.

Αρεοπαγίτης: Εμείς πάσχουμε να βρούμε την αλήθεια. Ελέγχουμε τα πάντα. Και τα υπέρ και τα κατά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ